Překvapení na pohřbu Lipského (92): Z LDN přivezli nemohoucí Skořepovou! Z auta ji museli vynést! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Překvapení na pohřbu Lipského (92): Z LDN přivezli nemohoucí Skořepovou! Z auta ji museli vynést!

Taxík přivezl Lubu ke služebnímu vchodu Divadla ABC.
Taxík přivezl Lubu ke služebnímu vchodu Divadla ABC. (Foto Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Přibyl, ara)

S vypětím všech sil a jen na chvíli opustila léčebnu dlouhodobě nemocných! Na poslední rozloučení s Lubomírem Lipským (†92) přijela i Luba Skořepová (92). Z taxíku ji téměř vynášeli a po návratu do Motola přesedla z auta rovnou na invalidní vozík!

Přestože nemohoucí herečku zotavující se po vážné operaci střev stála cesta viditelně hodně sil, nepřipustila, že by se s milým kolegou nerozloučila. „S úmrtím Mirka jsem si uvědomila snad poprvé svůj věk,“ přiznala Aranka z Chalupářů. Z auta by sice bez pomoci svého manažera skoro nevystoupila, ale pak udělala statečně pár krůčků o holi. V divadle ABC, kde se rozlučka konala, usedla v první lóži.


„Bývali jsme s Květou Fialovou a Mirkem taková trojka. Rádi jsme spolu hráli i si sedli v klubu,“ zavzpomínala herečka dojatě. „On nás už opustil, Květa je na tom prý špatně a já se jen těžko zotavuju,“ přiznala. Při obřadu, kde zazněly Lipského vtipné hlášky a na velkém plátně se promítaly fotografie, ale zapomněla na smutek a skvěle se bavila. „Bylo to krásné vzpomínání, zažili jsme pěkné časy,“ řekla nakonec spokojeně.
Po obřadu ji manažer opět odvezl taxíkem do léčebny, která se stala jejím druhým domovem. Vyčerpaná herečka odhodila hůlku a nechala se z taxíku do svého pokoje odvézt na invalidním vozíku. Byl to pro ni přece jen náročný den.



Přečtěte si
fouk.si
10. 10. 2015 • 16:23

brunos
10. 10. 2015 • 15:12

Bohdalka nepřišla protože tam nebylo občerstvení zdarma.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.