Špatné zprávy! Krakonoš František Peterka: Nečekaná hospitalizace po ozařování! Je to horší než se zdálo?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Špatné zprávy! Krakonoš František Peterka: Nečekaná hospitalizace po ozařování! Je to horší než se zdálo?!

Víc než nádor herce děsí další pobyt v nemocnici.
Víc než nádor herce děsí další pobyt v nemocnici. (Foto Aha!: Mária Rušinová, ara)

Neštěstí nechodí po horách, ale po Krakonošovi!  Když se František Peterka (93) dozvěděl, že má u kořene jazyka nebezpečný nádor a musí podstoupit sérii ambulantních ozařování, byla to rána. A když mu včera po prvním ozáření sdělili, že si ho tam na týden nechají, téměř se zhroutil.

Od nehody v roce 2001, kdy mu auto rozdrtilo nohu a podstoupil 42 operací, nemůže herec nemocniční lůžko ani vidět. „Už mám sbalené věci. V osm ráno pro mě přijede sanita. Teď tam budu na týden a pak se uvidí. Kdyby to bylo dobrý, tak bych pak prý mohl jezdit po zákrocích domů,“ svěřil se včera Peterka deníku Aha! se svým trápením. „Jak často mě budou ozařovat, zatím nevím,“ hlesl.

Naštěstí pro něho léčba už zřejmě začala zabírat. „Dnes jsem tam byl poprvé a hned jsem to poznal, když jsem jedl. To sevření na tom postiženém místě už tolik nebylo. Bylo to opravdu lepší a je vidět, že ozařování působí,“ řekl jen pár hodin po zákroku.
„Slovo nádor přede mnou zatím nikdo neřekl, ale ono je to jedno, ať to je, nebo není, záření to prostě sebere. Lékaři navíc používají latinské názvy, tak tomu člověk ani nerozumí,“ prozradil herec, kterého dnes přijmou na pokoj onkologického oddělení, kde se právě rakovina léčí. Špitál jako zlo
Kdyby se všechny Peterkovy pobyty na nemocničním lůžku sečetly, nebyly by to měsíce, ale roky. „Od roku 2001 jsem jen po nemocnicích. A tak je to teď pro velký úspěch prodlouženo... Já už si to ani nepamatuju, kolikrát jsem tam byl,“ posteskl si František, jenž byl hospitalizován naposledy letos v létě s infekcí na plicích.



Přečtěte si
jity
25. 9. 2015 • 13:28

Je mi líto, že pan Peterka má tak smutné stáří. Věk má pěkný, ne každý se ho dožije, ale trpět si nezaslouží nikdo. Přeji mu aby měl klid a žádné bolesti.

mejlika
25. 9. 2015 • 11:58

amplitudo, ty jsi tak odporná a oplzlá baba, že nikdo jiný v diskuzích takový není. Jo, dříve zde bývala osoba s nickem "hillarka" ... ta si taky libovala v oplzlostech, možná, že jsi to ale ty a změnila jsi pouze nick. Nemůžeš být normální, bohužel ale tvůj mozek nikdo už vyléčit nedokáže!!!!

emyd
25. 9. 2015 • 08:41

Amplituda nebo jak ta b..a osoba. Udus se tim svym r ohlikem a neber si do huby tak vazeneho herce, pry smira ty blbko

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.