Zemřela spisovatelka Jackie Collins (†77), která prodala 500 milionů knih. Byla sestrou herečky Joan Collins z Dynastie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zemřela spisovatelka Jackie Collins (†77), která prodala 500 milionů knih. Byla sestrou herečky Joan Collins z Dynastie!

 Jackie Collins se svou neméně slavnou sestrou, herečkou Joan Collins (vpravo). Spisovatelku proslavily romány Hollywoodské ženy, Bohyně pomsty, Smrtelné pokušení, Zpověď divošky, Naivní mrcha a Lady Boss.
Jackie Collins se svou neméně slavnou sestrou, herečkou Joan Collins (vpravo). Spisovatelku proslavily romány Hollywoodské ženy, Bohyně pomsty, Smrtelné pokušení, Zpověď divošky, Naivní mrcha a Lady Boss. (Foto Reuters, ČTK)

Ve věku 77 let zemřela v sobotu jedna z nejslavnějších autorek ženských románů Jackie Collins. Prohrála boj s rakovinou prsu, o které šest let nikomu neřekla!

O své nemoci poprvé promluvila až před týdnem v rozhovoru pro časopis People. Nejspíš dobře věděla, že se blíží konec, a rozhodla se o svůj smutný příběh podělit. „Nelituji ve svém životě ničeho. Ani toho, že jsem nikomu nic neřekla. Od té diagnózy jsem napsala pět knih. Žiji naplno a mám permanentně nabitý program,“ vysvětlila sestra neméně slavné herečky Joan Collins (82) s tím, že i své poslední dny na tomto světě chtěla strávit, jako by byla úplně zdravá. Devět dní před smrtí dokonce ještě cestovala z Los Angeles do rodného Londýna, kde vystupovala v televizní show! Kromě slavné sestry, která je její smrtí zdrcena, po sobě Jackie zanechala tři dcery, Tracy (54), Tiffany (48) a Rory (46), jen ony věděly o její nemoci. Smutné jsou také miliony žen na celém světě, jimž její romány zpříjemňovaly obyčejný život, zvaly je do říše fantazie. Napsala 32 bestsellerů, byly přeloženy do 40 jazyků a prodalo se jich 500 milionů!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.