Poprask v zákulisí seriálu Doktor Martin: Miroslav Donutil se vzbouřil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Poprask v zákulisí seriálu Doktor Martin: Miroslav Donutil se vzbouřil!

Miroslav Donutil (64) jako doktor Martin Erlinger: „Snažím se jít s dobou, umírá mi tak méně pacientů!"
Miroslav Donutil (64) jako doktor Martin Erlinger: „Snažím se jít s dobou, umírá mi tak méně pacientů!" (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ČT, ara)

Licence jen odsud posud! Miroslav Donutil (64) se v roli Doktora Martina podřídil anglické předloze jen co se charakteru postavy a oblečení týče. „Hrál jsem tak, jak jsem to cítil já,“ prohlásil herec neohroženě.

Žádné pokyny typu otočte se vlevo, sedněte si vpravo na Donutila neplatí. „Schválně jsem vůbec nekoukal na britského představitele Martina Clunese. Chtěl jsem postavu vytvořit po svém, podle toho, jak mě inspiroval scénář, který je výborně napsaný,“ popsal herec situaci na place. Režisér Petr Zahrádka (41) na to přistoupil. Byl rád, že má vůbec představitele hlavní role podle potřeby po ruce. „Mirek Donutil je velmi zaneprázdněný herec, takže je docela složité sestavit natáčecí plán,“ postěžoval si krátce. „ Na druhou stranu, když přijde, tak je perfektně připravený,“ libuje si Zahrádka.

Dlouhé texty Donutilovi nedělaly problém. Má paměť vycvičenou z divadelních rolí. Fakt se to hodilo, protože jeho postava je před kamerou pořád. Přestože se Donutil bránil hrát otrocky podle dané předlohy, přece jen se některým hodně podobným scénám nevyhnul. Například, když se snaží zbavit psa, který si ho na první pohled zamiloval, nebo když drží s odporem slepici.

 



Autor:  höh

Přečtěte si
ararat
12. 9. 2015 • 20:39

haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... haf... ;-D haf... ;-D haf... ;-D haf... ;-D

mixalca
12. 9. 2015 • 10:37

antonuis.j

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.