Půvabná Lucie Křížková na záchranné misi. A pomoci trpícím dětem můžete i vy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Půvabná Lucie Křížková na záchranné misi. A pomoci trpícím dětem můžete i vy!

Fotografie
Fotografie (internal)

Existuje mnoho dětí, které jsou milovány, ale přesto jim chybí útulný domov, protože jim ho rodiče z různých důvodů nemůžou dopřát. Lucie Křížková, známá modelka a moderátorka, se o tyto příběhy aktivně zajímá.

Lucka je přitom sama maminkou tříletého Davídka, který od narození trpí nemocí ledvin, a snaží se mu poskytnout to nejlepší.Děsí ji představa, že by mu nemohla koupit například ani základní hygienické potřeby a vybavení, je velmi ráda, že může pomoci těm, kdo to potřebují. "Když si představím, že někteří rodiče nemohou svým dětem dopřát ani základní potřeby pro život a děti na ně s nadějí hledí, úplně se mi derou slzy do očí. Musí to být hrozná bezmoc, tolik byste toho chtěli dětem dát a nemůžete! Proto když můžu pomoci, neváhám, a ráda bych inspirovala co nejvíc lidí,“ říká Lucie Křížková, která moc dobře ví, že zdraví se prostě darovat ani koupit nedá. Toto je však způsob jak pomoci dětem, které byť netrpí žádnou závažnou chorobou, jejich život není zcela jednoduchý a mnohdy jim jde i tak "O ŽIVOT“! A nejen ona, ale dětem v tísni může pomáhat každý. Jak? To s Davídkem názorně předvedla...

 

Vydali se spolu do Kauflandu, kde do 7. října probíhá charitativní akce Z lásky k dětem. V rámci ní může přispět na pomoc dětem každý, a nestojí ho to vlastně ani korunu. Stačí, když v rámci svého běžného nákupu v Kauflandu zakoupí výrobek Procter & Gamble, a tím přispěje 1 % z ceny produktu právě
dětem v tísni. Pomoc jim doručí Český červený kříž. Do kampaně jsou zařazené značky Ariel, Jar, Lenor, Bonux, Pampers, Old Spice, Gillette, Always, Head & Shoulders a Pantene. Lucie Křížková věnovala svůj nákup hygienických a čistících potřeb zástupkyni Českého červeného kříže Miroslavě Jirůtkové, poté budou rozděleny mezi jejich Azylové domy.

 

 

Lucie, co Vás vedlo k tomu stát se ambasadorkou iniciativy Z lásky k dětem?

"Ráda podporuji smysluplné projekty a tenhle je výjimečný v tom, že pomáhat může opravdu každý, aniž by utratil korunu navíc. A hlavně - děti jsou pro mě zásadní téma. Sama se snažím poskytnout synovi to nejlepší a zajistit mu bezstarostné a veselé dětství. Snažím se pomáhat na vícero frontách a vzhledem k jedinečnosti nápadu této iniciativy vím, že v tomto případě bude získaná částka opravdu vysoká. Český červený kříž je velmi silný pojem a věřím tomu, že získané peníze poputují do těch správných rukou."

Máte nějakou osobní zkušenost s pomocí dětem, které nevyrůstají v dostatku?

"Dlouhodobě spolupracuji s různými organizacemi podporujícími děti, které nemají dostatek. Ať už rodičovské lásky, financí či zdraví. Nezapomenutelné jsou návštěvy v dětských domovech či v nemocnicích, kde děti hltají vaši přítomnost a těší se z donesených dárků."

Ovlivnilo Vás nějak mateřství v pohledu na pomoc dětem a vůbec ve vnímání jejich problémů?

"Rozhodně. Vše vnímám mnohem citlivěji, asi jako každá máma." 

Jaký je mechanismus kampaně Z lásky k dětem? Kdo se může zúčastnit a přispět?

"Znám hodně lidí, kteří by rádi pomáhali a příběhy potřebných dětí je chytají za srdce, ale nemají sami dostatek prostředků, aby je mohli poslat na nějakou speciální pomoc. Zúčastnit se je strašně lehké. Stačí zajít do Kauflandu a do běžného nákupu zahrnout vybrané výrobky Procter & Gamble, například Ariel, Lenor, Pampers, Jar, a změnit život dětem v tísni. Vlastně pomáháte nákupem běžných výrobků, aniž byste utratili peníze navíc. Ráda bych pozvala všechny, aby se přidali a udělali radost dětem."

 

Přečtěte si
anezat
9. 9. 2015 • 11:09

Je pořád moc krásná fyzicky a asi i duševně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.