Miroslav Donutil (64) alias Doktor Martin: Šichta, ale ten plat? 2 miliony Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Miroslav Donutil (64) alias Doktor Martin: Šichta, ale ten plat? 2 miliony Kč!

Miroslav Donutil může slavit. Seriál se lidem líbí.
Miroslav Donutil může slavit. Seriál se lidem líbí. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, ČT)

Nezklamal. Populární herec Miroslav Donutil (64) v hlavní roli seriálu Doktor Martin přilákal v pátek k obrazovce půldruhého milionu diváků. Pokořil i Všechnopárty Karla Šípa (70).

Spekuluje se, že Miroslav Donutil dostal parádní denní honorář 20 000 korun. Nevrlý doktor Elinger tak herci za dosavadních 110 natáčecích dnů, kdy 16 dílů vznikalo, mohl vynést až 2 200 000 korun. České televizi se ale investice bohatě vyplatila.
„Producent mi řekl, že má možnost koupit práva k anglickému seriálu, který je úspěšný po Evropě. A že je koupí jedině tehdy, když budu hrát hlavní roli,“ svěřil se Donutil. Přečetl si pár scénářů a kývl.


Peníze a úspěch ale nemá herec zadarmo. Natáčení v drsné přírodě Beskyd nebylo jednoduché. Představitel titulní role byl na place za každého počasí, prožil si v moravských horách čtvero ročních období. „Musel jsem být neustále v obleku. Ať bylo třicet plus nebo patnáct mínus. Ale na druhou stranu musím říct, že jsem si i díky těm oblekům osvojil lépe myšlení, pohyby a charakter toho doktora jako takového,“ přiznal herec. Už v říjnu startuje natáčení dalších dvou řad, tedy nových 16 dílů. Miroslav Donutil s manželkou Zuzanou momentálně nabírá síly na Floridě.



Autor:  höh

Přečtěte si
anka
8. 9. 2015 • 13:59

Martin Clunes byl ve sve roli perfektni, pana Donutila jsem nevidela, ale je uz stary na tu roli...pana Hrusinsky by byl perfektni v te roli, kdyby by mu bylo pres ctyricet. Pan Hrusinsky byl uzasny herec.

wanaxa
8. 9. 2015 • 12:56

Taky nemůžu. Snaha byla shlédnout aspoň první díl, ale jen přepnutí na jiný program to zachránilo

wanaxa
8. 9. 2015 • 12:53

Kdyby to hrál třeba takový herec jako nejstarší pan Hrušínský, tak to by byla jiná. Byl by nabručený, ale sympaťák. Ale takhle?

gabi50
8. 9. 2015 • 11:12

Seriál jsem neviděla ani nemám v plánu ho sledovat, tak nemohu hodnotit, ale od jisté doby nemám Donutila ráda. Před lety vylezl s pár historkami, bylo to nové, k smíchu...ale postupem doby začalo být "předonutilováno" a čeho je moc, toho je příliš. A navíc jeho syn, "herec" Martin, no nevím, příliš talentovaný mi nepřipadá, herectví vystudoval asi jen díky jménu, nelíbí se mi, jak hraje. Je to jen slabý odvar svého otce, podobně jako mladý Heřmánek, také nic moc.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.