Sovákův syn Schmitzer: Využívá tátovo dědictví! I když mu nic neodkázal... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sovákův syn Schmitzer: Využívá tátovo dědictví! I když mu nic neodkázal...

Jiří Schmitzer se s otcem za jeho života nesmířil.
Jiří Schmitzer se s otcem za jeho života nesmířil. (Foto Aha!: Alexandr Malachovský, Pavel Machan, ČT)

 Jediné dědictví, které herci Jiřímu Schmitzerovi (65) zbylo po otci Jiřím Sovákovi (†79), je stejný hlas. A ten nyní náležitě využil. Namluvil po tátovi jeho roli v digitalizované verzi televizní komedie Uspořená libra.

V neděli je to 15 let, co Sovák zemřel. Se synem Jiřím z prvního manželství, který se také stal hercem, se za života objevil před kamerou jen párkrát – v seriálech Eliška a její rod, Chalupáři  nebo komedii Marečku, podejte mi pero!.

Vztah mezi otcem a synem byl v soukromí hodně napjatý. Jirka otci dlouho nemohl zapomenout, že opustil jeho matku. Pak se zase provinil on. Schmitzer řídil pod vlivem alkoholu a  srazil chodce, který zemřel. Dostal tři roky a v podmínce udělal další průšvih. To už táta na syna natolik zanevřel, že ho dokonce vydědil. Odstavil jediného potomka od svého majetku, ale hlas, který měli podobně zabarvený, mu vzít nemohl. A Schmitzer toho nyní využil a podle informací deníku Aha! zkasíroval i honorář.

„V digitalizované verzi slavné komedie Uspořená libra s Janem Werichem a Jiřím Sovákem se diváci navíc dočkají unikátní scény. Namísto svého otce ji totiž namluvil Jiří Schmitzer,“ prozradila mluvčí České televize Alžběta Plívová.
ČT odvysílá legendární grotesku poprvé ve vysokém rozlišení tuto sobotu v 7.50 a ve 14.05 uvede veselou pohádku s Jiřím Sovákem Pane králi, jdeme zdáli. Připomene tak patnáct let od úmrtí výjimečného českého herce.

Vnoučata vzdorovala
Jiří Sovák vydědil pouze svého jediného syna, jeho tři děti po dědečkovi normálně dědily. Před pěti lety využily svých pravomocí a jako spoludržitelé autorských práv odmítly vydání dědečkových her na desce. Vdovu Andulku Sovákovou (77) to tehdy dost mrzelo. „Nebylo jen tohle. Všechny ty tahanice se Schmitzerovou rodinou mne pak stály zdraví,“ přiznala Andulka. Mimo jiné ji prý z nervů chytil zánět slinivky.



Přečtěte si
dandova
4. 9. 2015 • 15:59

Naprázdno baba určitě nevyšla.

perla99
4. 9. 2015 • 09:48

Zdraví Anču stála její neskutečně zlá povaha. Určitě ji mrzelo a mrzí, že se jí nepodařilo poštvat Sováka i proti vnoučatům. Tak zlou a nepříjemnou ženskou aby pohledal. Naštěstí Boží mlýny melou a bába je teď sama, dobře jí tak.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.