Herečka Jitka Smutná po přiznání lesbické orientace: Zhubla, omládla a jde z role do role! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herečka Jitka Smutná po přiznání lesbické orientace: Zhubla, omládla a jde z role do role!

Jitka Smutná (vpravo) se svou přítelkyní, spisovatelkou Petrou Braunovou
Jitka Smutná (vpravo) se svou přítelkyní, spisovatelkou Petrou Braunovou  (Foto herminapress.cz, ara)

Počkala si s přiznáním, že je na ženy, až do zralejšího věku. A vyplatilo se. Jitce Smutné (63) »coming out« výrazně prospěl. Shodila 14 kilo, změnila usedlý šatník a filmaři se o ni začali prát. Smutná prostě začala být veselá. A je to na ní vidět.

„Už od třiceti let jsem dostávala charakterní role. Přišlo onemocnění štítné žlázy, nabrala jsem kila. Ode mě chtěli tvůrci kulatou maminu, zatímco stejně staré kolegyně usilovali o to, hrát dvacítky,“ vzpomíná vyrovnaně herečka. Diváci si ji dobře pamatují z nedávno reprízovaného seriálu Velké sedlo z roku 1985. Hrála buclatou Květu, kterou její manžel proutník v podání Vítězslava Jandáka (68) čile podváděl.


Od roku 2009, kdy Jitka poznala svou současnou přítelkyni, spisovatelku Petru Braunovou (48), se s velkými seriálovými postavami roztrhl pytel. Smutná dostala roli manželky docenta Bernáta, jednu z hlavních postav seriálu Cesty domů. Potom věnovala půl roku Vinařům coby Stázka Pavlíčková. V seriálu Svatby v Benátkách představovala pošťačku Boženku, jezdila na kole, což dělá herečka i v civilu. A na pošťáckém kole si to přihasí i do primáckého Přístavu. K tomu působí v Městských divadlech pražských a má taky zájezdové večery, na kterých vystupuje s kytarou a zpívá vlastní písničky. Herečce se změnil od základů nejen soukromý život, ale i ten pracovní.



Autor:  höh

Přečtěte si
ellenic
28. 8. 2015 • 11:49

Hlavně, že čekala, až děti odrostou. A manžel co, dlouhé roky žil vedle lesbičky . Na to fakt nemám sílu, přetvařovat se, rozbít rodinu a potom dělat, že je vše v pořádku a ještě se vystavovat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.