Dětský tábor jako z hororu: Špína! Svrab a neštovice? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Dětský tábor jako z hororu: Špína! Svrab a neštovice?

Malý Samuel zvládl na tomto táboře jedinou noc...
Malý Samuel zvládl na tomto táboře jedinou noc... (Foto: archiv Hedviky Krupičkové)

Na hrůzné táborové zážitky svého syna Samuela (11) upozornila Hedvika Krupičková z Prahy. Její dítě tam vydrželo pouhou jednu noc a na tábor prý už v životě nepojede. Hygienici se tímto místem zabývají už léta, přesto se zatím nic nezměnilo…

Za osmidenní pobyt, který vybrala synovi na internetu, zaplatila Hedvika Krupičková 3500 korun. To rozhodně není málo, a tak čekala, že syn si pobyt užije. Omyl, na místě vydržel pouhou jednu noc. „Děti neměly žádný program, celý den byly zavřené ve vybydlených chatkách. Nedostaly ani povlečení. Všude nepořádek, šlapaly po špinavém povlečení na zemi. Maximální věk slovenských vedoucích byl tak 17 let,“ popsala rozhořčená maminka Blesku její hrůzný zážitek při návštěvě tábora RS Avia Varvažov na Písecku, který provozuje pražská Agentura7.cz. „O děti se nikdo nestaral. Bylo mi jich líto. Nebyl tam ani pořádný signál, aby se dovolaly domů,“ dodala Samova maminka.

 

Tábor není neznámý ani hygienikům, kteří tam v letošním roce provedli kontrolu už 4x. „ Naším úkolem je sledovat funkčnost, úklid a zda je k dispozici pitná voda. V tom jsme neshledali pochybení,“ uvedla Marie Nosková z hygienické stanice s tím, že stížnosti prověřují, ale zákonný důvod k uzavření objektu zatím nenašli.

Ke stížnosti se vyjádřil i provozovatel tábora. „Chlapec odjel, protože se mu tady nelíbilo. Paní Krupičková fotila i v místech, kam nemají děti přístup. Víme, že areál potřebuje opravit. Investujeme do něj stovky tisíc, ale není náš a majitel nám ho nechce prodat,“ uvedl Radoslav Kraus z Agentury7.cz s tím, že na stížnost paní Krupičkové budou reagovat písemně.

 



Přečtěte si
gabi50
26. 8. 2015 • 11:15

Tak hlavně je sama paní Krupičková nezodpovědná, jak může poslat syna na anonymní tábor, který našla kdesi na internetu a nic o něm neví. V první řadě bych vybrala tábor (a také jsem to vždycky dělala), který je "prověřený" jinými rodiči, na doporučení známých atd...Náš syn byl na táboře asi 7x a vždy to bylo v pořádku, protože jsme ho posílali jen tam, kde to bylo podle referencí bez závad, s bohatým programem a zodpovědným vedením. A co ta hygiena, léta to řeší a nic? V tomto státě je už opravdu všechno možné. Hygienu nakopat do pr.dele a tábor trvale uzavřít!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.