Dívka našla při koupání v jezeře zlatou cihlu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dívka našla při koupání v jezeře zlatou cihlu!

Tuhle cihlu dívka nalezla a odevzdala na policii.
Tuhle cihlu dívka nalezla a odevzdala na policii. (Foto Aha!: ara)

Šestnáctiletá turistka našla při koupání v bavorském alpském jezeře Königssee půlkilogramový zlatý prut. Jako poctivá nálezkyně ho odevzdala policii. Pro tu je záhadou, odkud se slitek na dně oblíbeného jezera nedaleko rakousko-německých hranic vzal.

Dívka z Porýní byla v malebné oblasti nedaleko Berchtesgadenu na dovolené a podle dnešních policejních informací v jezeře minulý pátek plavala a potápěla se, když ve zhruba dvoumetrové hloubce objevila zlatý prut.

Vyšetřovatelé potvrdili, že jde o pravé zlato. Podle bavorského rozhlasu (BR) má zlatá cihla hodnotu asi 16.000 eur (433.000 Kč).

Policejní potápěči povolaní z Mnichova zatím v jezeře při rozsáhlém prohledávání na další zlato nebo jiné cennosti nenarazili. Případné hledače pokladů ale policie předem varovala: potápění v Königssee je zakázáno.

Policie se domnívá, že zlatý prut mohl někdo ztratit. Je ale také možné, že pochází z loupeže. Číslo, které je na zlatých slitcích vyraženo, v tomto případě nešlo rozpoznat. Bavorští kriminalisté se teď mají mimo jiné pokusit případný číselný kód opět učinit viditelným.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.