Pikantní odhalení Tejfarky ze Slunce, seno: Jak se dostala ke své životní roli? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pikantní odhalení Tejfarky ze Slunce, seno: Jak se dostala ke své životní roli?

Role Tejfarky prý byla psaná přímo pro ni.
Role Tejfarky prý byla psaná přímo pro ni. (Foto: Profimedia.cz, ara)

Je logické, že pokud mají rodiče možnost pomoct svým dětem, neváhají. A právě to se poštěstilo Kateřině Lojdové, která může za roli inženýrky Tejfarové ve filmu Slunce, seno a pár facek poděkovat své mámě.

V době, kdy vznikaly scénáře k prvním dvěma dílům trilogie, žila totiž její maminka se spoluautorem scénářů Petrem Markovem (69). 

Při psaní scénáře k prvnímu dílu tak měla možnost, poznat  se Zdeňkem Troškou, který často docházel k nim domů a s Markovem scénář upravoval.

Kateřina neví úplně přesně, jak nápad na její obsazení vznikl: „Bylo mi to podáváno tak, že byla role vymyšlena přímo pro mě, já u toho nebyla, takže nevím, jestli je to pravda,“ přiznává Lojdová.

Nepřipouští si však jakoukoliv protekci: „Ve Slunce, seno jsem určitě hrála díky Zdeňkovi.“ Jak říká, v té době už měla řadu hereckých zkušeností a navíc vystudovanou divadelní fakultu. Jediné, co ji odlišuje od ostatních herců je fakt, že roli dostala k narozeninám.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.