Karel Gott (76) a jeho Ivana (39): Dal jí firmu za korunu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Karel Gott (76) a jeho Ivana (39): Dal jí firmu za korunu!

Ivana ukazuje, jak velký byl vklad do založení firmy. Přesně jedna koruna česká!
Ivana ukazuje, jak velký byl vklad do založení firmy. Přesně jedna koruna česká! (Foto: ara)

Dokonáno jest! Letošní personální čistka v týmu Karla Gotta (76) skončila teď v létě tím, že si zpěvák založil vlastní agenturu. Jmenuje se Karel Gott Agency. Zatímco Slavík je jejím majitelem, jednatelkou jmenoval svoji ženu Ivanu (39). Ta tak má po odchodu z VIP zpráv a divadla novou práci.

Konečně se potvrdily zprávy deníku Aha!, že Ivana pro svého muže pracuje. Tohle totiž zpěvák od jara popíral a tvrdil, že žádný management nepotřebuje, že je teď sám svým pánem. Tomu se ale těžko věřilo, když všichni, kdo Gotta znají, ví, že má moc práce a bez pomocníků se neobejde. Teď už je ale opět má! A všichni pracují pod hlavičkou Karel Gott Agency. „Náplní společnosti je řídit a koordinovat mé pracovní aktivity. Pevně totiž věřím, že budu ještě dlouhá léta zpívat,“ řekl deníku Aha! s úsměvem Gott.

A co přesně má na starosti jeho manželka Ivana, která se stala jednatelkou firmy? „Ona se všemi koordinuje jejich práci, jako je účetnictví, management... Hlídá mi kalendář, aby nedošlo ke kolizi českých a německých termínů. Ujala se toho sama a jsem za její pomoc rád. Ivana umí daleko rychleji než já pracovat s počítačem, s e-mailem, se sociálními sítěmi,“ svěřil se deníku Aha! Gott

Gottovi založili agenturu letos 29. června, oficiální povolení k činnosti dostala 15. července. Tedy den po zpěvákových 76. narozeninách. A pozor, jako vklad je ve výpisu z obchodního rejstříku uvedena jedna koruna česká! Za tuhle sumu Gott agenturu své ženě svěřil. Jak moc se jim bude dařit ukáží příští měsíce...

Ivano, bacha! Můžou tě trestat!

Ivana Gottová by si jako jednatelka firmy svého muže měla dávat velký pozor. Může se totiž klidně dostat i do vězení. Zákon totiž mimo jiné říká: Pokud jednatel při výkonu své funkce spáchal trestný čin, popř. přestupek či jiný správní delikt, může být odpovědný z občanskoprávního, trestněprávního příp. správně právního hlediska.

Kdo zastupoval Gotta v minulosti:
Před revolucí

Slavíka pod sebou měla firma Pragokoncert. V německy mluvících zemích měl zpěvák své manažery.

Po revoluci

*1989 – 1993
Gotta ještě po revoluci zastupoval Pragokoncert. Mimo jiné mu produkoval obří turné v letech 1990 a 1991.
*1993 – 2010
František Janeček a Karel Gott založili v roce 1993 agenturu GoJa, ve které byl zpěvák do roku 1998 polovičním majitelem. Pak svůj podíl probral. Agentura ho ale i nadále zastupovala.
*2010 – 2015
Zpěvákovou manažerkou byla ing. Jaroslava Herzerů, která mu od začátku 90. let dělala účetní. Mistrovi mimo jiné produkovala tři velká turné. Herzerů a Gott se ale začátkem tohoto roku rozešli.





Přečtěte si
zzapp
14. 8. 2015 • 00:05

rent...kde jsi byl, téměř rok....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.