Přiznání Vetchého (53): Chtěl jsem zastřelit Husáka! ...už jsem měl pušku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Přiznání Vetchého (53): Chtěl jsem zastřelit Husáka! ...už jsem měl pušku

Ondřej Vetchý se celý život bije za práva slabších.
Ondřej Vetchý se celý život bije za práva slabších. (Foto Aha!: Pavel Machan, František Šulc, ara)

Pro ránu kvůli spravedlnosti nejde daleko. Sklony vzepřít se osudu měl Ondřej Vetchý (53) ale už jako mladík. Herec přiznal, že přemýšlel o uskutečnění vraždy prezidenta Gustava Husáka (†78)!

Vysoce postavený komunistický politik a následně zvolený prezident republiky mu hýbal žlučí. Vzhledem k tomu, že jeho tatínek i dědeček se bili ve válkách a odbojích, je u Vetchého cit pro svobodu a spravedlnost o to posílen.  „Měl jsem v sedmnácti letech pušku a chtěl jsem něco udělat, hrozně jsem se styděl. Vyměnil jsem ji s jedním bláznem od nás za nějaké angličáky, byla to maďarská funkční puška z první světové války,“ vzpomíná nejobsazovanější herec současnosti.

„Vážně jsem uvažoval, že musím něco udělat, že třeba zabiju Husáka,“ šokoval dál. „Když jsem ho ale pak při inauguraci sledoval, jak sedí u toho stolu a jak měl ty strašně tlustý asi osmnácticentimetrový skla a osahával ten stůl, z čeho, tak mi došlo: Ó bože, on je úplně dezorientovaný! Toho přeci nemůžu zabít, tím se nic nezmění. To bych musel zabít ty, co mu umožnili být prezidentem a šéfem ÚVKSČ! Tak jsem to vzdal,“ dovyprávěl s úsměvem Ondřej v pořadu Českého rozhlasu Kdo židli má, bydlí.

Předci byli bojovníci
„Dědeček i tatínek byli bojovníci. Jeden válčil ve Španělsku, druhý utekl z lágru a žil v lese asi třičtvrtě roku a pak tam založil partyzánský oddíl a dělali na Třebízsku v sedmnácti letech odboj. Dostali se do konfliktu i s četníky, protože potřebovali zbraně, které jim nevydali,“ svěřil se Vetchý.

Kdo byl Gustav Husák
Osmý československý prezident byl ve funkci dlouhých 14 let. Za doby jeho vlády došlo na začátku sedmdesátých let k tzv. normalizaci neboli čistkám ve všech odvětvích. Po událostech v listopadu 1989 abdikoval na funkci prezidenta a v klidu a ústranní dožil do roku 1991.





Přečtěte si
domino22
7. 4. 2016 • 12:41

pan Vetchý mi vždycky připadal, že je trošku "na palicu".... nechtěl by raději teď odstřelit kalouse ušatého ???????

krllo
17. 8. 2015 • 13:13

Magor. Měl by se zastřelit sám.

-bello-
16. 8. 2015 • 14:07

vampouch

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.