Tragédie! Legenární česká operní pěvkyně: Záhadně uhořela i se svojí sestrou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Tragédie! Legenární česká operní pěvkyně: Záhadně uhořela i se svojí sestrou

Ludmila Dvořáková patřila mezi nejlepší české operní pěvkyně. Svým sopránem okouzlovala fanoušky po celém světě. Kromě pražského Národního divadla působila také v New Yorku, Londýně, Vídni, Mnichově a Berlíně. Za celoživotní dílo dostala prestižní cenu Thálie.
Ludmila Dvořáková patřila mezi nejlepší české operní pěvkyně. Svým sopránem okouzlovala fanoušky po celém světě. Kromě pražského Národního divadla působila také v New Yorku, Londýně, Vídni, Mnichově a Berlíně. Za celoživotní dílo dostala prestižní cenu Thálie. (Foto Aha!: Robert Klejch, David Malík a HZS Praha)

Byla Mařenkou ve Smetanově Prodané nevěstě či Rusalkou v opeře Antonína Dvořáka. Světoznámá pěvkyně Ludmila Dvořáková (†92) žila v luxusní vile na pražské Ořechovce. Včera z domu plameny a hustý dým udělaly past, v níž spolu se sestrou Květoslavou (†87) zemřela.

Požár v jedné z nejhonosnějších pražských čtvrtí obestírá záhada. Nikdo neví, co přesně se stalo. Chtěl snad někdo oběma starým ženám ublížit? Celá vila byla pečlivě uzavřena, měla kvalitní vzduchotěsná okna. Požár proto dlouho jen doutnal, místo aby se plameny naplno rozhořely. Jedovatý dým ale rychle postupoval všemi místnostmi domu, až bylo na záchranu pozdě. Když seniorky našli hasiči, ani jedna už nejevila známky života.

Pokusy záchranářů o oživení byly bohužel marné, obě ženy na následky udušení zemřely.
„Je to hrozně smutné, obě byly ve svém věku soběstačné. Chodily vždy upravené, i když šly na procházku s pejskem. Budou tady moc chybět,“ řekl jeden ze sousedů. Případ okamžitě začala vyšetřovat policie. „Kriminalisté případ vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti,“ řekl Aha! policejní mluvčí Jan Daněk.



Autor:  vet,rvs,ljš

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.