Cecil (†13), nejslavnější lev Afriky, obětí šíleného zubaře: Stáhl ho z kůže a uřízl mu hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Cecil (†13), nejslavnější lev Afriky, obětí šíleného zubaře: Stáhl ho z kůže a uřízl mu hlavu!

Lev Cecil a jeho lovec  Walter Palmer (vlevo)
Lev Cecil a jeho lovec Walter Palmer (vlevo) (Foto: Profimedia.cz,)

Nejslavnější lev Afriky, třináctiletý Cecil, je mrtev! Bezbranné zvíře zastřelil vyšinutý americký zubař Walter Palmer (55), který za jeho odstřel zaplatil strážcům parku v Zimbabwe 1,5 milionu korun.

Tělo krále zvířat staženého z kůže a zbaveného hlavy našli správci na okraji národního parku Hwange začátkem července. Palmer podle nich podplatil dva muže, aby Cecila vylákali pomocí mršiny připravené na voze mimo národní park, kde jej nejprve postřelil šípem, pak ho zraněného dva dny neúnavně stopoval, aby ho nakonec puškou defintiivně dorazil! Americký lovec a zubař v jedné osobě se sice k činu přiznal, zároveň se ale hájí tvrzením, že si najal dva profesionální průvodce na lovecký výlet a domníval se, že vše je proto v souladu se zákonem. „Neměl jsem tušení, že jde o nějaký známý, sledovaný a milovaný kus,” tvrdí Palmer.


Zemřou i mláďata!
Vědci z Oxfordské univerzity, kteří Cecila dlouhodobě díky GPS obojku sledovali, upozornili, že Palmer zabil de facto i šest Cecilových mláďat! Nový samec, který po něm převezme smečku, je totiž zabije, aby se mohl se samicemi hned pářit sám. Všem, kteří se na nelegálním lovu lva podíleli, prý hrozí finanční pokuta 490 tisíc Kč, či odnětí svobody ve výši až deseti let.





Přečtěte si
salazar23
13. 10. 2015 • 23:34

Teraz je ten *** spokojný. Ako človek je použiteľný len ako potrava pre hyeny.

setroseuros
13. 10. 2015 • 13:54

ve svete je sama zloba, sex a nasili! vsemu vladnou penize ! zopakuje se Sodoma a Gomora? nebo stihneme driv vsechno i sebe znicit sami?

anka
30. 7. 2015 • 15:51

to ze to je American s tim nema nic spolecneho, ale to ze je to vul ano. Spousta lidi jak v Americe tak i jinde na svete, kdyz ma vic penez nez potrebuji, se snazi je pouzit na neco uzitecnoho - jenom takovyto vul je vyuzije na zabijeni zvirat pro zabavu.

jarypadlo
30. 7. 2015 • 11:39

Prostě emeričan -lidumil,zvířatomil a demokrat co za prachy chce všechno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.