Dcera Vladimíra Brabce Helena: Bála jsem se, že táta umřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dcera Vladimíra Brabce Helena: Bála jsem se, že táta umřel!

Vladimír Brabec zabojoval a opustil JIP.
Vladimír Brabec zabojoval a opustil JIP. (Foto Aha!: Pavel Machan, ara)

Třiatřicet dnů ležel Vladimír Brabec (81) po srdečním kolapsu na JIP. Z toho sedm byl v kómatu a nikdo nevěděl, zda-li se ještě někdy probudí. Ve čtvrtek byl legendární major Zeman konečně převezen na rehabilitaci.

„Byly to hrozné dny, které jsem prožívala,“ svěřila deníku Aha! jeho dcera, herečka Helena Brabcová (51). „Táta se dostal do kómatu jednadvacátého května a osmadvacátého mi volalo neveřejné číslo. Zděsila jsem se, že mi chtějí oznámit, že tatínek umřel... A on přitom chtěl brýle! Tak jsem šílela radostí, že se probudil,“ pokračovala Helena.

 Strachovat se ale Helena nepřestala. Její otec ležel nehybně dlouhé dny a lékaři se obávali, že už tak zůstane. „I já byla přesvědčená, že skončí na vozíku! Táta má ale opravdu vůli, učí se chodit a doufám, že mu rehabilitace půjde k duhu,“ dodala Brabcová.

Domů se už nevrátí
Po propuštění z nemocnice se herec do svého pražského bytu už nevrátí. Natrvalo se odstěhuje k dceři na venkov. „Ode dne, kdy táta zkolaboval, tu mám už maminku, takže tu budu mít oba. Je potřeba, mít je už na očích,“ vysvětlila Helena Brabcová.

Problémy se srdcem
Se srdcem měl Brabec, kterého mohou v současné době diváci vidět v reprízách seriálu Třicet případů majora Zemana na TV Barrandov, problémy už v minulosti. V roce 1974 měl infarkt přímo na jevišti Národního divadla, podruhé ho stihla srdeční příhoda na ulici v roce 2002. Poté mu lékaři voperovali trojitý bypass.



Autor:  mir

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.