Ve Varech omylem pohřbili herce Fišera: Ostrý telefonát s Bartoškou! A nárok na odškodné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ve Varech omylem pohřbili herce Fišera: Ostrý telefonát s Bartoškou! A nárok na odškodné!

Stanislav Fišer sledoval v televize, kterak ho na festivalu prohlásili za mrtvého.
Stanislav Fišer sledoval v televize, kterak ho na festivalu prohlásili za mrtvého. (Aha! - David Malík)

Závěr filmového festivalu v Karlových Varech poznamenal pořádný trapas! V medailonku herců a filmových tvůrců, kteří zemřeli v posledním roce, se totiž objevil i Stanislav Fišer (83). Kdysi vynikající dabér, který propůjčil hlas např. Pierru Briceovi (†86) alias Vinnetouovi, přitom žije. Deník Aha! v neděli rozzlobeného herce navštívil.

„Viděl jsem v televizi vlastní smrt,“ řekl nám Fišer, když jsme ho navštívili u něj doma. „Sleduji závěr festivalu a najednou vidím, že jsem v seznamu mrtvých! Oni se tam snad zbláznili,“ rozčílil se Fišer, kterému rakovina před 11 lety vzala hlas. Proto si při mluvení pomáhá speciálním přístrojem.

Nepříjemná záležitost Fišera v sobotu večer pořádně rozrušila. „Volají mi desítky lidí, tak jim vysvětluji, že žiju,“ popsal nám herec. „Museli to poplést v souvislosti s úmrtím Pierra Brice, kterého jsem daboval,“ snažil se alespoň trochu pořadatele festivalu omlouvat.

Barťák zavolal, ale…

V neděli herci zatelefonoval sám prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška (68). „Říkal, že ho to mrzí a že se moc omlouvá! Snažil jsem se ho pochopit, co můžu dělat jiného. Ale ta omluva mi nestačí, očekával bych více,“ řekl Fišer. A pak si do Bartošky rýpl. „Ptal jsem se ho v tom telefonátu, na kolika byl vlastně chemoterapiích a jak mu je. A on mi nerozuměl ani slovo, chápete to? Je to hluchý herec,“ pousmál se Fišer, který doufá, že ho Bartoška navštíví osobně a vše si vyříkají.

Advokát Jan Černý: Fišer má právo na odškodné!

„Podobné případy řeší nový občanský zákoník ustanovením o ochraně osobnosti. V této souvislosti je možné se soudit o poměrně vysoké částky. Jejich výše záleží na tom, zda poškozený prokáže, do jaké míry se ho ta událost osobně dotkla. Mám na mysli vliv na jeho stres, reakce okolí, nepříjemné otázky a podobně. S prokázáním té příčinné události nebude mít Stanislav Fišer problém, protože medailon o zesnulých filmařích a hercích viděl v televizi celý národ. Vzhledem k tomu, že případná újma jistě nebyla panu Fišerovi způsobena úmyslně, jsem přesvědčen, že k žalobě nedojde, a že vše se vyřeší smírnou cestou, tedy mimosoudní dohodou.“



Autor:  lbp

Přečtěte si
-bello-
13. 7. 2015 • 23:11

nicnezpravda. jsi vyjmuta z národa. Nick, co se lerpí na jiné tím, že si přidělá tečku je odpad. Národ tvoří kvalitní jedinci. Odpad má každý národ.

mekanikk
13. 7. 2015 • 19:06

BELMEKU čili -bello- ty už nevíš jak bys zaujala viď? Když už vzala za své pohádka o lásce s mekem tak se okamžitě začneš snažit jiným způsobem... Ale pobavit umíš...jsi tady za klauna

nicnezpravda.
13. 7. 2015 • 14:57

knedlo-bello-vepřo Ty máš botu akorát tak zaraženou v pr-de-li , od tý doby co tě nakopnul homeless z hlaváku když si chtěla zaplatit polívku za vyhulení péra , vepřová hlavo !!'

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.