Šokující příběh rodiny Petra K.: OD SVATBY K VRAŽDĚ! Tak, jak to ukázalo 9 dní soudu… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šokující příběh rodiny Petra K.: OD SVATBY K VRAŽDĚ! Tak, jak to ukázalo 9 dní soudu…

Petr Kramný se u soudu i čas od času pousměje.
Petr Kramný se u soudu i čas od času pousměje. (Aha! - M. Sekanina, Z. Pecák)

Podle kamarádek pro něj byla modla, adoroval ji od prvního okamžiku, kdy se na diskotéce v Karviné seznámili. Psal se rok 2002, tři roky před narozením Klárky, pět let před svatbou…

Nestrpěl, že by šla s kamarádkami jen na chvíli posedět, končilo to žárlivými scénami, zákazy Facebooku a dohnáno do krajnosti, zřejmě i zabitím. „Končily jsme v práci ve dvě a on už v jednu stepoval venku, jako by neměl nic jiného na práci,“ popsala paní Jana, kolegyně z domova seniorů. „Nebyla si tím vztahem úplně jistá, proto si ho vzala až po narození Klárky,“ dodala Jana.

Soudní proces s Petrem Kramným (37), obžalovaným z vraždy manželky Moniky (†37) a dcery Klárky (†8) na dovolené v Egyptě v červenci 2013, má za sebou prvních devět dní. V září soud pokračuje a podle všeho mu hrozí až doživotí.

KRÁSNÁ ŽENA,
TO BYLA PRESTIŽ...

 „Je zajímavé, že Kramný má tendenci vyhledávat vztahy, které podpoří to jeho sebevědomí, ženu atraktivní, silnou, se kterou se může tak nějak chlubit,“ uvedla do osobnostního profilu psycholožka PhDr. Helena Khulová. Před soudem ho vylíčila jako manipulátora i člověka narcistické povahy, egoistu.

Potřeboval reprezentativní ženu, přitom nebyl rád, když příliš vyčnívala a upozorňovala na sebe zjevem. „Byl usedlejší, opatrný, tichý a spořivý. Asi si myslel, že se hned vezmeme a budeme mít děti, což mě tehdy pochopitelně nezajímalo,“ vylíčila při výpovědi před soudem jeho bývalá přítelkyně Lucie W.

Když spolu chodili, bylo jí osmnáct a vztah v roce 1999 ona sama ukončila. „Rozešli jsme se, a pořád mě sledoval. Psal mi esemesky, jednou dokonce seděl v autě před diskotékou, zajímal se, jestli s někým neodcházím,“ dodala bývalá přítelkyně.

VRAŽEDNÉ IMPULZY

„Usiluje o popularitu. I prostřednictvím ženy. Má strach z opuštění, do vztahu poté vstupuje násilí, zlost, nenávist, hněv. Neschopnost nést ztrátu přízně, pocit bezmoci a zklamání může vyvolat až vražedné impulzy. Strach sám na sobě použít prostředek vedoucí k vlastnímu konci,“ rozvedla v popisu osobnosti znalkyně Helena Khulová.

Na okolí Moniky působil jako morous. Občas jí vzal za ruku, ale většinou to bylo z toho důvodu, aby lidé viděli, že k sobě patří. „Lásku od něho ale nedostávala. On to neuměl a ona s ním nebyla šťastná,“ tvrdila kamarádka Lenka.

ŽÁRLIVEC

Přitom nebyl impulzivní, nekřičel, emoce ani v konfrontaci nedával příliš najevo. „Když jsme se rozcházeli, bouchl asi dvakrát hlavou o zeď, možná i pěstí, ale jinak nebyl nikdy agresivní,“ uzavřela Lucie W. Podle jiných kamarádek Moniky ani příliš nezvyšoval hlas, měl spíš monotónní a neodbytný projev. „Kdes byla? Kdes byla? – takhle se zeptal třeba pětkrát. A čím víc vysvětlovala, tím byl nespokojenější a nepříjemnější,“ potvrdila kolegyně Jana.

LECHTIVÉ SNÍMKY

Možná i trochu únikem z šedi manželství a kompenzací stereotypu byly lechtivé fotky, které Monice pořídila fotografka Gabriela N. „Možná měla přemrštěné požadavky na sebe a na lidi ve svém okolí. Byla ambiciózní, ale zároveň sebekritická,“ vysvětlila Gabriela, že šlo spíš o koketování s focením než skutečnou kariéru. Ostatně na snímcích je Monika jen v kalhotkách a prsa si zakrývá rukama. „Přála si, aby se manžel o těch fotkách nedozvěděl. Udělal by jí peklo.“

Monika fotky používala na svých tajných facebookových profilech, o kterých Kramný nevěděl. „Když se to dozvěděl, začal ji víc kontrolovat a zakázal jí Facebook. Později jí ho zase povolil,“ svěřila soudu jiná kolegyně, Martina K.

POZOR, TOHLE JE JEN ZAČÁTEK: CELÝ PŘÍBĚH PETRA K. NAJDETE V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ NEDĚLNÍHO AHA!

Nedělní Aha! 12.7.2015

Přečtěte si
-bello-
12. 7. 2015 • 22:57

lesni.vila.samecek nechápu, proč by se někdo dělal chytrým slovem adorovat. Nechcete tady zavést za každou cenu purismus, že ne? Každý jazyk přijímá cizí výrazy , záleží jestli je nepoužije blb, který pořádně nezná význam

mdada49
12. 7. 2015 • 22:37

Také mně hlava nebere, jak mu spousta lidí + jeho máma žerou tu otravu. To jako že v klidu a tichosti umřely po otravě jóó ? Tak si to vysvětluje matka vrahounka ?

santamonica
12. 7. 2015 • 20:16

Svata pravda. Ten kdo to nawrajtoval se asi learnul jedno Anglicky slovicko

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.