Zemřel princ Bajaja Ivan Palúch (†75): Komunisti ho připravili o dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zemřel princ Bajaja Ivan Palúch (†75): Komunisti ho připravili o dceru!

Zemřel princ Bajaja Ivan Palúch (†75)
Zemřel princ Bajaja Ivan Palúch (†75) (Foto: Reprofoto ČT)

Rána v srdci, která se nikdy nezahojila! S tou zemřel v pátek představitel legendárního prince Bajaji Ivan Palúch (†75). Komunisté mu zničili kariéru i vztah s dcerou.

Mohl být světová filmová hvězda. V roce 1969 měl na festivalu v Cannes tři filmy, ale místo úspěchu přišel trest. Na letišti v Československu mu rozstříhali pas. Domů se přitom vrátil hlavně kvůli primabaleríně Blance Modré, která mu porodila dceru Markétu. Manželství ale dlouho nevydrželo a Blanka i s dcerou emigrovala do Rakouska. „Bylo mi hrozně. I teď je mi z toho hrozně,“ svěřil se Palúch v jednom z rozhovorů. „Prostě mě připravili o dceru, co se dá dělat. Nepustili mě nikdy za ní, proto se stalo, že se s vlastní dcerou neumím ani domluvit. Dcera hovoří německy, já ne.

Dceru jsem viděl od roku 1973 v podstatě poprvé v devadesátém roce,“ řekl zlomeným hlasem herec, který kvůli emigraci exmanželky dostal zákaz hraní ve filmu i v divadle a nechtěli ho zaměstnat ani jako obyčejného dělníka. „Byly to tak strašně depresivní časy, že jsem přemýšlel o tom, že to všechno skončím,“ svěřil se v dokumentu České televize 13. komnata s myšlenkami na sebevraždu, od kterých ho zachránila až druhá rodina a dva synové. Se ztrátou dcery se ale až do smrti, kdy ho zradilo už tak raněné srdce, nesmířil.



Přečtěte si
ellenic
5. 7. 2015 • 11:06

stekavka Ivan Palúch byl skvělý herec a nikdy si nehrál na hvězdu první velikosti. Odcizením dcery velmi trpěl, je mi ho velmi líto, ještě tady mohl být. Věřím tomu, že byl dost utrápený tím, čím si musel projít.

ejvm1712
5. 7. 2015 • 08:49

O manželství Palúcha nevím nic. Vím jen,že hrál v několika filmech a seriálech. Trpěl však oční nemocí zvanou světloplachost ,kvůli které měl například problémy na jevišti a nemohl tedy hrát v divadle. Věnoval se tedy jiné práci a činnosti.

stekavka
5. 7. 2015 • 07:12

Za všechno můžou komunisté,ale nikdo si nepřipustí svůj podíl.Každý si myslel,že je hvězda první velikosti a ono to tak nebylo proto ta nenávist k minulému režimu.A kdo může za tuhle debilní dobu,kdy nám sem proti naší vůli cpou takovou verbež,že se člověk bojí vyjít večer ven.Taky komunisti?

defakto
5. 7. 2015 • 00:16

.... ano , byl to kdysi krásny chlap a nadaný herec , kdyby tolik nechlastal a neflámoval s kamarády , neskrachovali by mu všechny manželství .....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.