Fotograf Jan Saudek: Spor s vdovou na bratrově POHŘBU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Fotograf Jan Saudek: Spor s vdovou na bratrově POHŘBU!

Jan se s Johanou nepohodl.
Jan se s Johanou nepohodl. (Foto Aha!: Daniel Černovský)

Nechtěl svému dvojčeti ani přijít na pohřeb! Po velkém váhání fotograf Jan Saudek (80) nakonec dorazil. Sotva se tam ale objevil, hned se na posledním rozloučení s Kájou Saudkem (†80) rozhořel spor.

„My jsme se s bratrem nepohádali, ale nerozešli jsme se v dobrém, protože se změnil. Proto ani nevím, kde spočine. Nikdo to se mnou nekonzultoval. Jen jsem slyšel, že nebude spálen, a to mě rmoutí,“ postěžoval si včera deníku Aha! fotograf před Novou obřadní síní Olšanských hřbitovů v Praze. Ostatky jejich rodičů jsou totiž uloženy v urnovém háji na židovském hřbitově, a Jan tudíž předpokládal, že tak tomu bude i s jeho bratrem.


„Jan se nám od smrti Káji neozval, a tak to s ním nikdo nemohl konzultovat. Proto jsme zatím rozhodli, že bude pochován u mé rodiny do hrobu na Olšanských hřbitovech. A myslím, že je to tak správné, se mnou Kája žil padesát let. Nicméně to nemusí být poslední řešení. Když se s námi bude Honza chtít bavit, můžeme to ještě probrat,“ řekla Aha! vdova Johana Saudková (67).



Autor:  mir

Přečtěte si
joudajoudovy
6. 7. 2015 • 09:35

umrti v rodine je smutne i bolestne. kazdy se s ni vyrovnava po svem a kritika neni na miste..... na druhou stranu by me zajimalo, proc tak dlouho kaju udrzovali v komatu, proc jeho dusi neosvobodili? pouze vdova se vyjadrovala, ze papa polevecky a vnima, dcera to nepotvrdila. co bylo duvodem? vysoky duchod pro vdovu z prodeje obrazu a poradani vystav? pojisteni pobytu v nemocnici? pojisteni smrti pri urazu? zivotni pojisteni? pojisteni ztraty na vydelku? jako snandard pacient by na pristrojich nevydrzel 9let. proc byl pacientem nemocnice? proc nebyl na LDNce? proc nebyl v hospicu? proc nebyl na rehabilitaci, kdyz vnimal a papal? kolik vydala zdravotni pojistovna? staci shlednout studii pri poraneni mozku: http://www.cerebrum2007.cz/design/Pripadova_studie_spolecenskych_nakladu_spojenych_s_nasledky_porane ni_mozku.pdf

britva
5. 7. 2015 • 09:31

těm umělcům a bohémům, aby prase rozumělo. mají to v té hlavě, tak trochu jinak nastavené, co obyčejný člověk asi nepochopí. je to prostě divný a oni jsou taky divný

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.