Začíná festival ve Varech! Přiletěl Richard Gere: "Ahoj Česko" | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Začíná festival ve Varech! Přiletěl Richard Gere: "Ahoj Česko"

Slavného herce osobně přivítal prezident festivalu Jiří Bartoška.
Slavného herce osobně přivítal prezident festivalu Jiří Bartoška. (Foto Aha!: Martin Hykl, David Kundrát)

Nejočekávanější host jubilejního, 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Richard Gere (65) dorazil do Česka. Doprovázel ho pouze tříčlenný tým a tři zavazadla. Jeho krásná španělská přítelkyně Alejandra Silva (32) zůstala doma.

Soukromý tryskáč slavného herce dosedl na příletovou rampu karlovarského letiště včera ve 12.44, tedy s patnáctiminutovým zpožděním oproti plánovanému příletu. Gere se po příletu několik minut zdržel na palubě, poté vystoupil v doprovodu asistentky a dvou členů svého týmu s úsměvem na rtech a s brašnou v ruce. Velký kufr, který měl na palubě, mu podával sám kapitán.

Reportérům, kteří na něj čekali na místě, Richard zamával a nastoupil do vozu, ve kterém seděl Bartoškův syn Janek (27) s výkonným ředitelem festivalu Kryštofem Muchou (40). Před hotelem Pupp ho již vítal nejen festivalový prezident Jiří Bartoška (68), ale také dva velcí fanoušci. „Čekala jsem čtyři hodiny, to je můj životní rekord. Nikdy jsem tak dlouho na chlapa nečekala,“ svěřila deníku Aha! Eva Richterová (70).

Druhý fanoušek Luboš Červený (51) poprosil hvězdu o autogram. „Jejda, vy chcete podpis. Já jsem ale hrozně unavený... No ale dobře, půjčíte mi fixu?“ zeptal se Gere a ochotně se nakonec podepsal fixou od prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. „Jo, tak vy máte fotku z Pretty Woman! Tak to jo, to vám podpis dám, tady jsem ještě mladý,“ žertoval.

5 věcí, které jste o něm (možná) nevěděli

Málokdo tuší, že píseň, kterou ve filmu Pretty Woman hraje na piano, je úryvek kompozice, kterou Richard Gere sám složil. Co jste o něm ještě nevěděli?

1. Byl nejvíc sexy mužem
V roce 1999 byl časopisem People zvolen nejvíce sexy mužem světa. Na obálku se ale dostal už v roce 1980 za film Americký gigolo.

2. Studoval filozofii
Získal stipendium na Massachuset tské univerzitě, kde studoval filozofii a východní náboženství. Po dvou letech ji ale opustil a dal se k divadlu.

3. Kámoš s dalajlámou
Od 80. let ak tivně bojuje za lidská práva v Tibetu. V roce 1987 se stal spoluzakladatelem a předsedou neziskové organizace Tibet House.

4. Bojuje proti AIDS
Propaguje boj proti příčinám a nebezpečím AIDS. Nejvíce se angažuje v Indii. Amerického exprezidenta Bushe žádal o podporu při výzkumu této nemoci.

5. Byl dvakrát ženatý
S druhou manželkou Carey Lowel se rozešel v roce 2013, dosud se nerozvedli. Nyní chodí se španělskou modelkou Alejandrou Silvou (32).

Podívejte se do naší galérie na deset největších hvězd, které navštívily festival!



Přečtěte si
jity
4. 7. 2015 • 10:48

Ono by stačilo kdyby měli ti staříci důchod tak 12tisíc a už by zájem nebyl u mladých milenek.

eisenbieger
3. 7. 2015 • 16:57

zejtra prijedou prazsky roztaaaach nozky , takovou partysku ma tam reditel dohodi a nemusi ji moc premlouvat ...vloni ji menzel strcit prst nadoraz do kakaovy diry a jakpa drzela kdyz vedela ze se foti

jity
3. 7. 2015 • 14:18

Mládí je sice krásné, ale bohužel také krátké. Hrozně to uteklo a je z Richarda Gera zdrchaný stařík.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.