Zpěvák Jiří Helekal: Boj s rakovinou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zpěvák Jiří Helekal: Boj s rakovinou!

Jiří Helekal
Jiří Helekal (Foto: Herminapress.cz)

Jiří Helekal (68) patří mezi průkopníky bigbeatu.  Mezi českými hudebníky je téměř raritou, se svojí milovanou ženou Zdeňkou (68)je už pětačtyřicet let. V loňském roce si však prošli peklem, jeho žena si vyslechla krutou diagnózu…

Rakovina prsu byla krutou ranou pro Zdeňku, ale i celou její rodinu. „Chodila po různých vyšetřeních, kde jí brali vzorky, po čtrnácti dnech přišla pošťačka a rozbalili jsme dopis, kde byla vážně pecka. Pozitivní a agresivní,“ popsal Helekal začátek boje s rakovinou pro týdeník Sedmička.

„Pak to začalo. Další vyšetření a potom po operaci ozařování. Po třech nedělích kůže úplně odejde, měla tam živé maso. K tomu se berou prášky, takže jí bylo blbě,“ vzpomínal na otřesné zážitky.

Zdeňčina nemoc otřásla celou rodinou, ale snažili se, být jí oporou. Pomáhal jsem jí tím, že jsem jí vozil na vyšetření, ale v podstatě jinak jsem neměl jak,“ přiznal hudebník. Snažil se tedy manželce dělat radost a být jí oporou.

Vše naštěstí nasvědčuje tomu, že rakovina byla poražena. „Vypadá to dobře. Všechno se to v podstatě zahojilo, kůže znovu narostla. Poslední testy má už v pořádku, tak jedeme dál a uvidíme,“ zakončil Helekal s tím, že jeho manželka byla opravdu statečná.



Přečtěte si
mpads
27. 6. 2015 • 02:48

amplituda Ty jsi pi.ča neobadaná a mladá s rakovinou v hlavě.

alexa-lexa
26. 6. 2015 • 19:18

No ty by si byl (a) určitě za modela, kdyby si měl v rodině někoho, kdo má rakovinu!!! Fakt nechápu lidi, že dokáží kritizovat něco, co vůbec neznají!!! Myslíš si snad, že skákal radostí, když měla žena rakovinu??? Ten stres a strach se podepíše na každém členovi rodiny, kterou tahle nemoc postihla!!!!

j-a-n-a
26. 6. 2015 • 19:14

Tohle může napsat jen debil, co nepoznal to, mít někoho s rakovinou v rodině!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.