Průšvih Jany Nagyové: Další obvinění? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Průšvih Jany Nagyové: Další obvinění?

Obviněná Jana Nagyová-Nečasová
Obviněná Jana Nagyová-Nečasová (Foto: ČTK, Cartier)

Tak takové kamarády by chtěl každý... Dárky za 9,7 milionu korun dostala za rok a půl od svých přátel a známých Jana Nagyová-Nečasová (50).

Nyní jsou součástí obvinění manželky bývalého premiéra Petra Nečase (50) z krácení daně. Je v něm uvedena řada luxusních dárků, které podle státního zastupitelství měla Nečasová zdanit. Škodu jí nyní spočítali na více než 700 tisíc. V případě odsouzení jí hrozí trest až deseti let vězení. Nečasová se však ještě může trestu vyhnout. Stačí, když k tomu využije institutu tzv. účinné lítosti a daň doplatí.


Rekordmanem mezi mecenáši bývalé vrchní ředitelky Nečasova kabinetu byl podle obžaloby lobbista Vladimír Johanes. Získala od něj perlový náhrdelník Cartier plus další luxusní zboží za bezmála 2,5 milionu. Návrhářka Beata Rajská si pak na ni vzpomněla s dárky od Christiana Diora: sukní za 79 tisíc, bundou zase za 53 tisíc. Od bývalého ředitele pozemkového úřadu Petra Šťovíčka pak expremiérova choť přijala briliantový prsten za 602 tisíc. S dárky na Nečasovou myslívali i bývalý ministr životního prostředí Tomáš Chalupa či miliardář Daniel Křetínský.

Přečtěte si
mirkazam
17. 6. 2015 • 17:47

Co je to za komedii ??Velké řeči,a stejně to dopadne tak,že se jí ještě budou omlouvat.Celý ten humbuk je k smíchu,a děláte si jedině srandu s lidí.

joudajoudovy
17. 6. 2015 • 07:08

a co se latexove domine stane? opet nic... jiste i par soudcu za sve jmenovani ji obdarovalo, a proto ji neposlou do teplaku. pokud ji obcane nenatrou asfaltem a neostrihaji vlasy, jako kalaborantum, vesele si bude uzivat blahotytu az do smrti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.