Další smrt v muzikálu Dracula: Žena, která učila hvězdy zpívat, nečekaně zemřela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Další smrt v muzikálu Dracula: Žena, která učila hvězdy zpívat, nečekaně zemřela!

Zitu Orlickou její kolegové a žáci milovali.
Zitu Orlickou její kolegové a žáci milovali. (Nový Čas)

Známí umělci jsou v slzách. Ve 49 letech zemřela jejich kolegyně a kamarádka Zita Orlická. Žena, která učila celebrity zpívat, zemřela po nerovném boji s rakovinou.

Orlická se podílela mimo jiné na legendárním muzikálu Dracula a byla dobrou kamarádkou režiséra Jozefa Bednárika (†65), který také před časem zemřel. Smrt učitelka tvrdě zasáhla například zpěvačku Sisu Sklovskou (49), u nás známou zejména jako porotkyni soutěže X Factor, nebo Jána Jackuliaka (44), který zářil v seriálu Vyprávěj v roli Karpíška.

Zita se těšila velké oblibě svých kolegů, celebrity ji milovaly pro její pracovitost, upřímnost a »lidskost«. Dokázala rozdávat životní optimismus, přestože sama léta bojovala s těžkou chorobou. „Zima měla rakovinu prsou. Léčila se alternativními způsoby, dokonce i v zahraničí. Nakonec podstoupila klasickou léčbu,“ řekl Novému Čas zdroj z učitelčina okolí.

V sobotu pak Zita svůj boj s rakovinou prohrála. „Přišli jsme o základní pilíř muzikálového zpěvu,“ prohlásil choreograf Ján Ďurovčík. Orlická, blízka kamarádka zesnulého režiséra Jozefa Bednárika, přitom ještě před třemi týdny pracovala. Věřila, že díky práci, kterou miluje, se jí podaří zlou nemoc porazit.

Přečtěte si
ochcallis
16. 6. 2015 • 23:43

Tento muzikál je satanistický žádá si lidské oběti

ararat
16. 6. 2015 • 13:45

nemudrj

taky1chytra
16. 6. 2015 • 08:30

Je to patetický nesmysl, protože diagnóza rakoviny prsu je, v případě jejího alternativního léčení, téměř vždy smrtelná

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.