Opatrovnice legendární herečky promluvila: Kdo se zmocnil bytu po Jiráskové? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Opatrovnice legendární herečky promluvila: Kdo se zmocnil bytu po Jiráskové?

Alena bydlí jen pár kroků od hereččina bytu.
Alena bydlí jen pár kroků od hereččina bytu.  (Foto Aha!: Martin Pekárek, David Malík, Martin Přibyl )

Bojuje s rakovinou a každá dobrá zpráva ji potěší. Alena Rýznerová (75), která léta pečovala o Jiřinu Jiráskovou (†81) až do doby, než sama onemocněla, se raduje. „Jsem šťastná, že se do bytu nastěhovala paní s dětmi,“ řekla deníku Aha! opatrovnice.

Alena bydlí jen pár kroků od hereččina bytu. I proto byla jednou z hlavních opor Jiráskové, když začala marodit se střevy. „To jsem ještě byla zdravá a měla sílu. Přespávala jsem u Jiřinky, abych jí byla co nejvíc po ruce,“ říká Rýznerová. Zvládala i úkony související s vývodem, který herečka měla. Nic jí nebylo zatěžko. Po smrti herečky nemohla pochopit, proč je pěkný, prostorný byt skoro dva roky volný.

Zpráva o tom, že obecní úřad Prahy 3 byt letos v dubnu konečně obsadil a že se do něj nastěhovala matka se dvěma dětmi, Alenu nadchla. „Hlavně že ho nedali Janě Svítivé. Stačí, že mi upřela dědictví po Jiřince,“ říká bývalá opatrovnice. To, že nakonec nedostala prsteny a zlatou cihličku, jak Jirásková ještě za života určila, ji bolí dodnes. Teď má aspoň trochu radosti, když se od Aha! dozvěděla, že byt dostal nové, spokojené nájemníky.

Univerzální dedička
Jana Svítivá (58) se stala po smrti Jiřiny Jiráskové univerzální dědičkou. Připadla jí půlka vily v Malenicích a vše ostatní, co herečce patřilo: obrazy, nábytek, brilianty i peníze na kontě.



Přečtěte si
-bello-
14. 6. 2015 • 23:19

Herečka byla dobrá, komunistka to byla taky dobrá když odsoudila veřejně Štěpničkovou a ta šla do kriminálu, taky byla dobrá když šéfovala divadlo, dokonce dobře vyhazovala kolegy , s kterými dřív hrála a si notovala. Celoživotně si hrála na dámu, ale byla to původem holá ..... Jo, herečka to byla úžasná, o tom žádná.Jenže ......

-bello-
14. 6. 2015 • 23:06

fortun to je taková kravina, cos tady řekl! To vůbec tak nebylo.A naopak obecní byt jí ani Dr. Matěj Stropnický ani radnice přidělit nechtěl a ze zákona vůbec ani nemohl !

mandat
14. 6. 2015 • 17:56

Jiraskova se bytu zmocnila po panu Podskalskem.Normalne byt mel dostat jeho syn.

cukrenka
14. 6. 2015 • 13:28

Dobrá herečka. Film "Fany" kde hraje ve společnosti Jiřiny Bohdalové je skvělé dílko.

majojo
13. 6. 2015 • 22:57

Když napíšu, že z novin, tak se asi srdečně zasmějete, že?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.