Tajemství Heleny Růžičkové (†67), která by zítra oslavila 79 let: Zapálila lůžko v nemocnici! A další průšvihy ve špitálu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tajemství Heleny Růžičkové (†67), která by zítra oslavila 79 let: Zapálila lůžko v nemocnici! A další průšvihy ve špitálu

Ve špitálu si dodnes pamatují hlavně na její hlasitý smích.
Ve špitálu si dodnes pamatují hlavně na její hlasitý smích. (Foto Aha!: Martin Hykl, ara)

Požár, narušování morálky, noční útěky! Tím vším svérázná Helena Růžičková (†67) testovala trpělivost lékařů v plzeňské nemocnici. I na lůžku byla nezkrotný živel, přestože bojovala s rakovinou.

„Dělala tam ke konci takový blbosti, že se máme brát a tak. Připravovala hostinu po židovsku. A aby udělala velký nákup, tajně se v noci nechala odvézt do supermarketu,“ prozradil se smíchem 11 let po hereččině smrti její snoubenec Václav Glazar (62). „Sestry kvůli tomu málem vyhodili. Ono ji to ale vracelo do života, protože byla zase mezi lidma,“ dodal herec a kabaretiér.„Byl tam ale i průs*r s kouřením. Kouřila, i když nesměla. A proto jí doktor říkal, že když teda kouří od šesti let, takže víc jak pět cigaret denně nesmí. Ona ale s jednou usnula v posteli, ta chytla a začala hořet,“ prozradil Glazar.

„Dozvěděl jsem se to, až když ji přeložili kvůli tomu z onkologie na oddělení klinické farmakologie. Pan primář mi říkal: Když paní Růžičková dělala sleziny na pokoji a chodily tam hulit všechny sestry, přestože si tam nikdo nesmí zapálit ani v patře, tak jsem se snažil kvůli ní to přejít. Když tady vyloupala do dvou kýblů deset kilo česneku na vaši svatbu a nemocnice smrděla jako židovskej rychlík, tak jsem taky zavřel oči. Ale když potom chytla i v posteli od cigarety, to už se nedalo. Tohle nemůžu tolerovat,“ zavzpomínal snoubenec Růžičkové s úsměvem.

Zradily ji ledviny

Nezapomenutelná máma Škopková z Troškovy trilogie Slunce, seno... byla neskutečná bojovnice. Přestože prodělala 27 chemoterapií a zápasila i s dalšími smrtelnými chorobami, vybojovala tři roky života. Nakonec 4. ledna 2004 nezemřela v plzeňské nemocnici na rakovinu, ale na selhání ledvin.



Přečtěte si
dandova
12. 6. 2015 • 14:17

Co je na tom vtipného.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.