Pomoc paterčatům? Lidé už poslali balík, budete koukat kolik! Můžete dát i trvalý příkaz | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pomoc paterčatům? Lidé už poslali balík, budete koukat kolik! Můžete dát i trvalý příkaz

Celá rodina i se starším synem Tonym, který potřebuje přispět na školní vybavení.
Celá rodina i se starším synem Tonym, který potřebuje přispět na školní vybavení. (Foto Aha!: Mária Rušinová)

Informace o bídné finanční situaci rodiny prvních českých paterčat vyvolaly vlnu solidarity a dobří lidé se již rozhodli mladým rodičům z vlastní kapsy přispět. Alexandra Kiňová (25) a Antonín Kroščen (29) se potýkají nejen s minimem finančních prostředků, ale také s hmotným nedostatkem, který se dotýká přímo dětí. Kolik už se na ně vybralo?

Maminka Alexandra Kiňová je bohužel dlouhodobě nemocná, a tak otec Antonín Kroščen musel opustit zaměstnání, aby vypomáhal v domácnosti a výchovou potomků. Rodina je nyní odkázána na sociální dávky a štědrost spoluobčanů. Když se ukázalo, že mají pouhých 26 korun na hlavu a den, uspořádalo Rodinné centrum v Milovicích veřejnou sbírku. A to se vyplatilo, protože do včerejška se vybralo téměř 27 tisíc korun a další lidé přispívají.


Z dosavadních výsledků včerejší ankety Ahaonline.cz vyplývá, že téměř 9% hlasujících čtenářů by ráda paterčata podpořilo. Dá se tedy předpokládat, že několik set lidí na transparentní účet rodiny ještě přispěje. Dalších několik tisíc čtenářů - konkrétně 81% se však domnívá, že pomoc byla již v minulosti dostatečná. Z diskuze na sociální síti se dá odvodit, že mnoho lidí dětem přeje to nejlepší, ale jsou v menšině. Najdou se bohužel i nenávistné příspěvky.

"Přes veškerou pomoc zůstává na rodičích nepřetržitá práce kolem dětí i domácnosti. Kdo to nezažil, představit si to nedokáže," tvrdí chůva Petra Dobiášová. Z hmotných věcí by rodina  potřebovala nábytek a hračky pro děti, léky, trvanlivé potraviny a čaje, oblečení a pro nejstaršího Tonyho vybavení do školy. Peníze můžete dál posílat na účet 2900747774/2010. Určitě pomůže, když zadáte v bance trvalý příkaz a budete rodinu podporovat libovolnou částkou měsíčně. Pokud se rozhodnete zaslat dary, posílejte na adresu Rodinné centrum Milovice, nám. 30. června 507, 289 24 Milovice a nezapomeňte označení Paterčata.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.