Třináctiletá dívka se svlékla u lékaře: Při pohledu na její prsa oněměl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Třináctiletá dívka se svlékla u lékaře: Při pohledu na její prsa oněměl!

Dívka se kvůli studu nikomu se nesvěřila.
Dívka se kvůli studu nikomu se nesvěřila. (Foto: Profimedia.cz)

Lékaři se při své profesi někdy mohou dostat do situace, kdy vidí něco, co ještě nikdy předtím neviděli. To asi blesklo hlavou lékařům jedné anglické kliniky, když přijali třináctiletou dívku a ta jim ukázala svůj hrudník…

Teprve třináctiletá slečna uvedla, že na jejím levém prsu vyrostla obrovská boule. Ta prý rostla od začátku její puberty, ale ona se kvůli studu nikomu se nesvěřila. Poté, co však tkáň během několika týdnů vyrostla téměř dvojnásobně, musela jít s pravdou ven.

Lékaři se obávali, že by mohlo jít o nádor, to se sice potvrdilo, ale naštěstí se jednalo o jeho nezhoubnou variantu. Další problém byl v tom, že dívka je ještě v pubertě, a tak by odstranění nádoru mohlo narušit vývoj jejích prsních tkání. Rozhodnutí tedy bylo na dívce a její rodině. Nakonec se společně rozhodli, že riziko podstoupí. Odstraněná tkáň vážila neuvěřitelných 2,7 kg a jednalo se o největší nádor svého nádoru u dítěte. Vše však nakonec dobře dopadlo, operace proběhla bez komplikací a po roční kontrole se ukázalo, že ani prsní tkáň nebyla narušena. Dívce tedy zbyla jen nepříjemná vzpomínka a lékařům údiv nad tímto ojedinělým případem.

Autor:  gre

Přečtěte si
plzenska
6. 6. 2015 • 16:17

chci být pisálkem u AHA , můžu pak psát blbosti i s chybama ! nádor názor národ nápor nábor

andorea
5. 6. 2015 • 08:24

jednalo se o největší nádor svého nádoru u dítěte ------- To nikdo další po autorovi článku texty nečte, když už ani ten si to po sobě evidentně nepřečte?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.