Zdravotní potíže Vojtkova malého synka: 4 injekce denně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zdravotní potíže Vojtkova malého synka: 4 injekce denně!

Syn Pepy Vojtka se statečně pere se svou nemocí.
Syn Pepy Vojtka se statečně pere se svou nemocí.

Je obdivuhodné, jak se malé děti dokážou vypořádat se zdravotními obtížemi, se kterými máme my dospělí problém se vůbec srovnat. Příkladem může být třeba syn rockera Pepy Vojtka Matyáše (8). Toho má frontman Kabátů s tanečnicí Libuškou Vojtkovou (34).

Malý Matyáš totiž trpí cukrovkou. Zejména v začátcích to bylo pro jeho maminku Libušku hodně těžké. Vše se navíc ukázalo až ve čtyřech letech. „Problémy začaly tím, že měl nonstop žízeň,“ řekla Blesku dnes bývalá tanečnice. Podle ní Matýsek hubnul, přitom ale hodně jedl. Také mu často nebylo dobře, nechtěl si ani hrát. Pak lékařské vyšetření ukázalo, že má v moči cukr.

Následně přišla nutnost píchat synovi inzulín, což bylo pro Libušku hodně těžké. „Tohle byl pro mě strašák, že to nedokážu,“ vzpomíná Vojtková. Dnes už je to ale lepší. Matyáš, toho času školák, už si inzulín píchá čtyřikrát denně sám. Cukrovka ale pro rodinu a malé dítě znamená i další omezení a změny v životě, jak Vojtková prozradí v úterý večer v pořadu Barrandovská Sedmička.



Přečtěte si
anezat
3. 6. 2015 • 08:58

opr. DISKUSÍCH

anezat
3. 6. 2015 • 08:56

Vážená seniorko ararat, zřejmě se Ti nestačilo ještě donést, že při cukrovce 1. typu si ti bohatí pacienti mohou dovolit kromě toho, co hradí pojišťovna, navíc i senzory, jejichž činnost už pojišťovna zdaleka nehradí úplně. To jim potom umožňuje dosahovat lepších výsledků, zkrátka je vidět, že s cukrovkou 1. typu nežiješ ve dne v noci. Ale jinak jsem moc ráda, že ses na mém příspěvku mohla uklidnit a zvýšit si opět sebevědomí, protože Tobě diskuse slouží jen k tomuto účelu. A jen tak mimochodem, inzulínová pumpa není zázrak, to se píše jen v reklamách. Ne všichni ji dobře snášejí a když nejsou požadované výsledky, pojišťovna léčbu ve spolupráci s lékařem hradit odmíne, přednost mají děti a těhotné. Je to dost složité, lidé nejsou každý stejný, takže i Ty bys mohla respektovat v dikusích, že co člověk, to názor.

ararat
3. 6. 2015 • 08:19

strupe co tady ještě děláš,nedávno jsi tady psala že jsi zažádala o výmaz a ty jsi ještě tady? bože ty jsi lhářka

ararat
3. 6. 2015 • 08:17

azenat,nezlob se ale nemáš asi dobré informace,pokud o tom nic nevíš tak se raději zdrž psaní o něčem co o tom nic nevíš...cukrovka jestli je 1 či 2 stupně je vždy svinstvo a je nemocné celé tělo a je v ohrožení kvalita života...nechápu kde jsi přišla zase s tím,že je to jenom pro bohaté...cukrovkou 1 typu onemocní vždy děti a vědci nepřišli na to co to spouští,když tak malému človíčkovi nefunguje slinivka a nevytváří svůj vl.inzulín...prto vymysleli takovou zvláštní pompu,aby se jim inzulín dávkoval podle potřeby těla a to vše hradí zdr.pojišťovna...tak už tady nemel blbosti a nešiř nesmysly.

ararat
3. 6. 2015 • 08:13

proto,aby se blbí ptali...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.