Kritika Itala Ridiho: Za tu dobu, co tu žije, by mohl umět česky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kritika Itala Ridiho: Za tu dobu, co tu žije, by mohl umět česky!

Emanuele Ridi to nepěkně schytal, ale... Neřekla náhodou jazyková lektorka velkou pravdu?
Emanuele Ridi to nepěkně schytal, ale... Neřekla náhodou jazyková lektorka velkou pravdu? (Aha! – Martin Pekárek, David Kundrát, TV Prima)

Jazyková lektorka Jana Postlerová (70) má opravdu zatraceně ostrý jazyk. A nedaruje nic ani slavným moderátorům. Tak třeba kuchař Emanuele Ridi (41). Byť žije v Česku velmi dlouho, čeština ho zatím poněkud míjí, jak naznačila Postlerová při hodnocení moderátorů pořadu Nejlíp vaří moje máma.

„No, a pak je tam porotce Emanuele Ridi, jemuž vůbec nerozumíme! Ale jsme na něj již zvyklí, takže ve finále vždycky něco pochopíme. Naštěstí toho prostoru nemá tolik,“ nešetří mistra pánviček a rendlíků Postlerová, která tím ale rozhodně neskončila.

„Snaží se, nicméně myslím, že za tu dobu, co tu žije, se mohl češtině trochu více věnovat. Vím, že Italové obecně neumějí v češtině skloňovat, ale když on něco vysvětluje, musím si to neustále vnitřně překládat, což odvádí pozornost od obsahu,“ vysvětluje jazyková lektorka.

Ještě štěstí, že se ostrý jazyk nepustil třeba do Anife Vyskočilové nebo Chantal Poullain. Těm, byť tu žijí takových let, rozumět není prakticky vůbec…



Přečtěte si
mandat
2. 6. 2015 • 07:15

Ital se snazi, nekdo ma proste talent a nekdo ne. Je zajimave, ze tady nikoho netrapi, ze Americane, co ziji v Praze a vyucuji anglictinu ani za 10 let pobytu cesky nemluvi,navic jsou trestany a klidne si vegeti, penize za soukrome hodiny nepriznavaji Financnimu uradu,jsou kriminalni i v Cechach a je vse OK- Napriklad Mychal S. LAHEY, nar. 18.12. 1947 je trestan v USA za prodej drog, je trestan i v Cechach a muze vyucovat dal v Praze.Zrejme jazykova skola SENTIA v Praze 4 sve lektory neproveruje.Navic to neni ani pedagog.Je take hlaseny uplne jinde, nez bydli,je videt,ze v Praze jde vsechno.My,kdyz jedeme do USA, tak jsme kontrolovany,jak teroristi a tady muizou teroristi bez problemu vegetit a provozovat dal kriminalni cinnost.

honzina
2. 6. 2015 • 06:33

Paní Postlerová polibte si řiť. Dokážete jen buzerovat a kritizovat, pokud to ovšem nejsou vaši oblíbenci. Co například pan Žbirka - je to jen Slovák a neumí česky ani kvákmout, jen proto, že mu rozumíme. Žije tady, tak ať mluví česky, měl by to jednodušší než pan Ridi nebo paní Poulain - nehledě na to mě se ta jejich "čeština" velmi líbí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.