Šokující obvinění: Za sebevraždou Svobody (†68) mělo být i odcizení s Vendulou! Ta ale vrací úder... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Šokující obvinění: Za sebevraždou Svobody (†68) mělo být i odcizení s Vendulou! Ta ale vrací úder...

Vendula Svobodová se nařčení brání.
Vendula Svobodová se nařčení brání. (Foto Aha!: Profimedia.cz, Pavel Machan, Marek Pátek, ara)

Od sebevraždy Karla Svobody (†68) uběhlo už osm let. O důvodech jeho činu se spekuluje dodnes. Nyní přišel se svou verzí houslista Alexander Shonert, který tvrdí, že si se slavným skladatelem byli před jeho smrtí blízcí. Podle jeho slov se Svoboda necítil šťastný, částečně za to prý mohla i jeho žena Vendula (43).

Shonert se k informacím ze skladatelova života měl dostat zhruba tři měsíce před jeho sebevraždou. Tenkrát se Karel trápil kritikou na svůj čerstvě uvedený muzikál Golem, ovšem v hlavě měl i další starosti. Proč se Svoboda svěřil právě jemu, netuší ani samotný houslista. „Sám nevím, proč mi to vše vyprávěl. Asi měl ke mně jako k cizinci větší důvěru. Teď už je těžké říct, proč to tak bylo. Možná za to může i to, že Vendula byla často mimo domov. Cítil se velmi osamělý,“ řekl Shonert pro super.cz.

Na jeho slova zareagovala vdova Vendula Svobodová. „Chodila jsem do práce, chtěla jsem, aby Kapka naděje fungovala. A Karel mě kvůli svým depresím od sebe vlastně odháněl. Jako chlap se mnou nechtěl všechno sdílet, což už teď s odstupem času ve svém věku začínám chápat. Tehdy jsem to léčila prací,“ okomentovala Shonertova slova Svobodová s tím, že je to nesmysl a nechápe, proč se tento pán ozývá po osmi letech.

 



Přečtěte si
2812
28. 10. 2016 • 16:04

Jak víte,že měl pan Svoboda deprese,to jste četl lékařskou zprávu?Pokud vím, čím více stárnul a docházely můzy,tak se s tím nemohl vyrovnat.Muži jak ztratí domácí pohodu,tak se uzavírají a neřeší to.

regina
5. 6. 2015 • 16:24

Opravuji: dcerky, nikoli derky (už jsem jak Blesk a Aha!, kde se to hemží chybami..

regina
5. 6. 2015 • 16:21

Odpověď na sebevraždu pana Svobody hledejte v archivu Blesku v článku Moniky Hruškové: Z nuly se staly celebritou http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/93523/z-nuly-se-staly-celebritou.html "2 8. 5. 2005 se manželům Svobodovým narodil Jakub. Narození syna rozdmýchalo skladatelovu bolest nad ztrátou Klárky, do radosti při pohledu na něj se mísily trýznivé vzpomínky na ni. V den, kdy chlapci bylo 20 měsíců, spáchal jeho otec sebevraždu." (Nebo na google.com si zadejte: Z nuly se staly celebritou). Karel Svoboda nikdy nepřekonal bolest ze ztráty dcerušky Klárky a i když měl obrovskou radost z narození Jakuba, bolest ze ztráty derky se ještě vystupňovala.

jity
5. 6. 2015 • 09:25

Karel Svoboda byl vyjímečný hudební skladatel, ale podle knihy o něm se pořád potřeboval inspirovat u žen. Vendula musela mít hodně velký žaludek, když museli být v posteli i tři, tedy podle knihy. Jinak měli by ho nechat na pokoji a ji také, užila si svoje. Nikdy se přece nikdo nesmíří se smrtí dítěte. Na KS bychom měli vzpomínat jako na vyjímečně nadaného člověka a to ostatní už nikdo nezmění.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.