Dalibor Gondík popudil sousedy v Sokolově: Chlubí se cukrárnou, která neexistovala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dalibor Gondík popudil sousedy v Sokolově: Chlubí se cukrárnou, která neexistovala!

Podle místních si Gondík o cukrárně vymýšlí.
Podle místních si Gondík o cukrárně vymýšlí. (Foto Aha! – David Malík)

To je záhada! Dalibor Gondík (45) prohlašoval v televizním pořadu, že po herecké škole pracoval s otcem v cukrárně v rodném Sokolově. Sousedy to nadzvedlo. „Nebyla to cukrárna, ale večerka. Říkalo se jí Zapomněnka,“ řekl deníku Aha! jeden z místních.

Představa klasické cukrárny s bílými stolky a vysoko nazdobenými poháry vzala při návštěvě Sokolova za své. Objekt na místním sídlišti Michal podle pamětníků sice nějakou dobu hostil výrobnu dortů, ale rozvážely se po okolí. Rodina Gondíkových provozovala něco mezi koloniálem a večerkou. Není se zač stydět, byla vyhledávaná, protože v širokém okolí jediná.

„Gondíkovi tady měli normální prodejnu s potravinami,“ řekla Aha! Irena Svobodová, která naproti večerce bydlí od roku 1970. „Byl v ní pult se zákusky,“ dodala. Stejné vzpomínky má i Růžena Jurková, která dělala učitelku v mateřské škole, kam chodila Daliborova sestra Adéla (41). „Bývala tu i pekárna, ale cukrárna, kam si lidé chodí sednout na dort a kávu, rozhodně ne,“ ujistila Aha!. Proč Dalibor mluvil před kamerou o cukrárně, je u Boha. Samotný Gondík na dotaz deníku Aha! neodpověděl.

Jak šel čas

Večerku měli Gondíkovi podle sousedů již v 80. letech. Provozovali ji ještě nějaký čas po revoluci. Když Adéla postavila rodinný dům v Pyšelích, objekt prodali synovi jedné z prodavaček a odstěhovali se k dceři.



Přečtěte si
amaliana
24. 5. 2015 • 18:30

Máti prý kádrovačka u dráhy . takže asi velká komunistka, nahrabala asi dost, věděla kde, dětičky tedy dokázali komunisti dobře udat.

mirkazam
24. 5. 2015 • 17:26

Tak se mě zdá,že je ,,přegondíkováno "...

auslak
23. 5. 2015 • 23:23

protože večerku mají lidi spojenou Vietnamci a cukrárna to zní pro něj vznešeně

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.