Manželka Petra Muka se bojí o dceru (8): Je Noemi nemocná? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Manželka Petra Muka se bojí o dceru (8): Je Noemi nemocná?

Eva Muková se bojí o dceru.
Eva Muková se bojí o dceru. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, archiv E. Mukové)

Vdova po slavném zpěvákovi Eva Muková má starost o svou dceru. Jejího zesnulého manžela trápila celý život choroba, na jejímž vzniku mívají podíl genetické předpoklady. Je tedy možné, že Noemi bude v budoucnu trpět stejně jako její zesnulý tatínek…

Zpěvák trpěl maniodepresivní psychózou jinak také bipolární afektivní poruchou, tedy onemocněním, které zapříčiňuje periodické změny nálady. „Depresi můžu přirovnat k tomu, jako by někdo kalil týden a pak přestal a měl abstinenční příznaky s úzkostmi a výčitkami. A tenhle stav trvá třeba tři měsíce. Nikdo si nedokáže představit, jaké to je. Každý den je stejně na nic,“ popsal zpěvák v posledním rozhovoru před svou smrtí pro Blesk.cz.

Teď týdeník Sedmička přišel s informací, že jeho manželka vyhledala pomoc dětského psychiatra v obavě, že jejich dcera může trpět stejným onemocněním. To je díky genetickým předpokladům možné. „Je třeba věnovat pozornost tomu, jak se mladý organismus vyvíjí a jestli tam nejsou prvky, které by pro to svědčily,“ řekl týdeníku Sedmička psychiatr Jan Cimický.

Při podezření na podobné onemocnění je důležitá i prevence, proto zřejmě Eva Muková vyhledala pomoc odborníka. Při zjištění psychické nestability je totiž důležité, aby dotyčný nebyl vystaven velkým stresům, aby se jeho emotivní projevy nedostávaly do extrémů. Ovšem to, zda Noemi zdědila toto onemocnění po tatínkovi, ukáže až čas.



Přečtěte si
mujbalu
25. 5. 2015 • 15:57

Hraju milionovou hru Blesku, dřív to byla Bleskovka. Koukám, že někdo v denní hře už vyhrál televizi, ale já chci vyhrát ten milion. Tak ve čtvrtek běžím pro Blesk do trafiky! Kdo jde se mnou?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.