10 dětí od pěti otců, 30 let na podpoře a 75 tisíc měsíčně: Žena si sociální systém nemůže vynachválit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

10 dětí od pěti otců, 30 let na podpoře a 75 tisíc měsíčně: Žena si sociální systém nemůže vynachválit!

Mandy Cowie by si přála zemřít s pocitem, že jejích padesát vnoučat žije ze sociálních dávek.
Mandy Cowie by si přála zemřít s pocitem, že jejích padesát vnoučat žije ze sociálních dávek. (Foto: Aha! - ara)

Zajímavou živnost si rozjela potetovaná Britka Mandy Cowie (49). Za svou mateřskou "kariéru" porodila deset dětí, a protože je stále oficiálně singl, dostává od státu neuvěřitelné penzum dávek. V životě je spokojená a přála by si, aby její děti měly alespoň padesát vnoučat a staly se tak největší britskou rodinou žijící z podpory.

Maminka k pohledání ví, jak přijít k penězům a nehnout při tom prstem. Tedy alespoň ne nad rámec rodičovských povinností, které ovšem pojímá také poněkud svérázně. "Lidé mohou být šokovaní, že žiji z podpory tak dlouho, ale to je mi jedno. Nemůžu pracovat kvůli dětem, a i když těhotenství nebyla plánovaná, miluji velkou rodinu," vysvětluje chraplavým hlasem Mandy v pořadu TV stanice Channel 5.


Sama měla prvního potomka v 18 a posledního v 36 letech. Nyní je už šesnáctinásobnou babičkou. O své děti se stará opravdu příkladně. "Když bylo dceři třináct let, dostávala ode mě cigarety za dobré chování - třeba úklid nebo vaření, dokonce jsem jí dovolila doma pít alkohol," chlubí se potetovaná dáma. Většina jejich dětí také žije z podpory a například dcera Cristal (24) je dokonce expertkou, jak vymámit ze státu peníze. Má čtyři děti a říká: "Stále žiji s otcem mých dětí, ale nežijeme spolu, i když někdo tvrdí, že ano. Kdyby tomu tak bylo, přišla bych o sociální dávky."
Rodina se žije nad poměry a její hlava do budoucna žádné změny nechystá. "Pravděpodobně bych těžko získala práci, která by mi vynesla tolik, kolik mám teď. Lidé mě mohou soudit, ale když mi to stát umožňuje, tak proč toho nevyužít?," ptá se Mandy Cowie, která každý měsíc inkasuje přídavky na handicapovaného syna plus benefity na další děti, slevu na daních, příspěvek na bydlení ve čtyřpokojovém bytě a další výhody. Suma sumárum si měsíčně přijde přibližně na 75 tisíc korun.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.