Ivo Niederle a Stella Zázvorková: Čím ho urazila a proč spolu dlouhá léta nemluvili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ivo Niederle a Stella Zázvorková: Čím ho urazila a proč spolu dlouhá léta nemluvili!

Ivo Niederle vzpomíná na kamarádku Stellu Zázvorkovou.
Ivo Niederle vzpomíná na kamarádku Stellu Zázvorkovou. (Foto Aha!: Mária Rušinová)

V domě v pražských Dejvicích se Stellou bydlel i kolega Ivo Niederle (85), známý jako poručík Láďa z Třiceti případů majora Zemana. Hrál s ní i v divadle u Jana Wericha (†75) a měli vlastní zájezdové představení. Pak se ale nadlouho přestali bavit.

Roztržku způsobila emigrace Niederlovy dcery Aleny (54) v 80. letech do Ameriky. „Nikdo o tom pochopitelně nevěděl, jen Stelle jsem se svěřil,“ vzpomíná Ivo. Jenže v tom byl právě kámen úrazu. Herečka uplatnila svůj ostrý jazyk. „Zeptala se mě, jaký výzkum si s sebou Alena odvezla. Ona tehdy dělala ve výzkumáku. To se mě dotklo,“ ličí herec příhodu, která na dlouhé roky oba kamarády rozdělila. „Asi to řekla, abychom přestali spolu jezdit. Chápu, že se bála. Emigrace byl problém a mohla ta kletba padnout i na ni,“ dodává Niederle. Sblížili se až v roce 2000. Zázvorková propadla před domem do kanálu a jediný, kdo byl po ruce, aby jí pomohl, byl právě Ivo.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.