Boj Věry Čáslavské s rakovinou: Operovali ji dlouhých 8 hodin! Ještě si stihla přiťuknout... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Boj Věry Čáslavské s rakovinou: Operovali ji dlouhých 8 hodin! Ještě si stihla přiťuknout...

Věra Čáslavská včera bojovala o život osm hodin. Bojovat je její životní krédo, díky čemuž se stala miláčkem národa.
Věra Čáslavská včera bojovala o život osm hodin. Bojovat je její životní krédo, díky čemuž se stala miláčkem národa. (Foto Aha!: Karel Kopáč, ara)

Nekonečných osm hodin! Tak dlouhou dobu včera strávila kvůli rakovině slinivky na operačním sále sedminásobná olympijská vítězka v gymnastice Věra Čáslavská (73). O zákeřné nemoci věděla od lékařů už tři týdny. Zpráva o rakovině všechny zasáhla.

„Mailovali jsme si ve čtvrtek večer před operací. Věra psala, že na to jde v devět ráno a bude to trvat osm hodin. Že se ale nebojí a těší se, až to bude mít z krku,“ řekl deníku Aha! Věřin kamarád Martin Vačkář (68), jinak také japanolog a exmanžel Světlany Nálepkové (54).

Vačkář se s Čáslavskou přátelí celá léta. „Pořád má nějaké schůze, semináře, je až neuvěřitelně aktivní. No a když potřebuje něco, co se týče Japonska, přicházím na řadu já,“ vysvětlil Vačkář. S Čáslavskou se viděl naposledy minulý pátek v Černošicích za Prahou, kde Věra žije v domě po rodičích a kam také sezvala hosty na opožděnou oslavu svých třiasedmdesátin. „Už tři týdny věděla, že musí na operaci. Přesto byla veselá, dokonce si přiťukla a trochu i cucla. Je to bojovnice. Místo aby brečela, tak nás všechny bavila. Zaslouží si ten největší obdiv,“ pokračoval japanolog.

Podle Vačkáře si Věra oslavu užila. Měla tam i svoje děti Radku (45) a Martina (41). Celý večer na hlavě nosila čelenku s nápisem: Jisté vítězství! „Tu jsem jí dal já. Je to taková kamikaze japonská čelenka. Doufám, že jí nese štěstí,“ podotkl Vačkář s tím, že Věra neměla na vybranou. „Nebylo jí nějak dobře. Šla k lékaři, tomu se to nezdálo, poslal ji na hlubší vyšetření a tam to před třemi nedělemi objevili,“ dodal její kamarád. Konzilium se prý dlouho radilo a potom vyřklo verdikt: Operace nevyhnutelná!

Černošice drží palce

Čáslavská na oslavu svých 73. narozenin pozvala do Černošic kamarády, sportovce, lidi z olympijského výboru. Přišla také Olga Sommerová (65), která o Věře natočila celovečerní dokument, a nechyběl ani starosta Černošic Filip Kořínek. „Paní Čáslavská byla veselá. A měla moc velkou radost, že už se začala stavět sportovní hala u černošické základní školy,“ svěřil Aha! starosta. Byla to totiž Čáslavská, která se jako patronka projektu zasloužila o to, že město získalo potřebné finance na halu, o které se snažilo přes deset let. „Moc také děkujeme a celé Černošice drží paní Věře všechny palce,“ dodal Kořínek.

„Děkuji všem za podporu, zejména mým dětem Martinovi a Radce. Ve svém životě jsem se musela mnohokrát utkat s nepříznivým osudem. Jsem připravená postavit se mu znovu. Nebude to jednoduché, ale jsem odhodlaná bojovat. Tak, jak jsem se to naučila ve sportu,“ napsala Čáslavská ve svém prohlášení.



Přečtěte si
rezacek
31. 8. 2015 • 15:39

Tak tyhle boží mlejny už zase melou. Tahle odporná kreatura spáchala trestný čin: velebit někoho pro vraždu je totiž trestné. Ale to ji Chrochta Vašík zapomněl říci. No nic, brzo už půjde za Odložilem, třeba jí tam dá pár přes hubu.

mandat
17. 5. 2015 • 23:04

Tahle zenska umi jen fnukat.Nevazila si sveho zdravi, ted ve svych 73 letech bude otravovat, ze je nemocna.

ararat
17. 5. 2015 • 08:24

Díky bohu,že už je doba kdy se slinivka dá v určitých případech transplantovat..doufejme že se to podaří a dostane šanci na další život.

ararat
17. 5. 2015 • 08:20

hahaha bellu. někdo nabořil nabořená bella.. IT v AHA patrně nemají zabezpečení a nabořit se na vás může kde kdo. patrně papinkala HUHU-kokteijl já tady řvu smíchy

disketa
17. 5. 2015 • 08:19

KOLIK DĚTÍ V Č.R. TRPÍ VÍCE NEŽ TA STAŘENA A NAŠÍ SPOLEČNOSTI JE TO FUK !!!! DŮLEŽITÉ JE SBÍRAT VÍČKA Z PET LAHVÍ, PLATIT POJIŠŤOVNY, PŘISPÍVAT NA CHARITU A VERBEŽ ÚPRCHLICKOU LÉČIT PŘEDNOSTNĚ A ZADARMO !!! HANBA !!! PANÍ ČÁSLAVSKÁ UVĚDOMTE SI, ŽE DĚTI JSOU DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ VY!!! VY SI ZDRAVÍ KOUPÍTE !!!DĚTI NIKOLI !!! STYĎTE SE PANÍ ČÁSLAVSKÁ !!! TOHLLE JE HNUS TAKHLE SKUHRAT !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.