Královská bitva o princezničku: Alžběta II. je nelibostí bez sebe a tentokrát jde do tuhého! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Královská bitva o princezničku: Alžběta II. je nelibostí bez sebe a tentokrát jde do tuhého!

Charlotte je předmětem sváru i předzvěstí nové epochy v královské rodině.
Charlotte je předmětem sváru i předzvěstí nové epochy v královské rodině. (Foto: Profimedia, EPA, koláž Ahaonline.cz)

Jde o všechno! Události, které nabírají na spádu po narození britské princezny Charlotte Elizabeth Diany, se dotýkají samotného jádra moci a nadřazenosti panovnického rodu. A stará vrtošivá královna nemá zrovna lehké spaní

Když se šťastní rodiče vrátili s malou holčičkou z porodnice svaté Mary domů do Kensingtonského paláce, měla panovnice velmi napilno, aby co nejdříve spatřila další pravnouče. A to přesto, že královna Alžběta (89) není z těch, co by se rádi příliš vzdalovali z Buckinghamských komnat. Jaké to však bylo nemilé překvapení, když u Charlotte zastihla Williamovu tchýni Carole Middleton (60) spolu se sestrou vévodkyně Pippou (31)! Královnu to podle magazínu Star velmi popudilo, protože se domnívala, že děvčátko sevře v náručí jako první a osobovala si na to přirozeně právo.


Jenže v této příznačné scéně zdaleka nejde jen o vyjádření nadřazenosti modré krve nad pouhými poddanými, kterýžto trend ve vztahu Middletonovi-Tudorovci dlouhodobě panuje. Jde tu o víc, a to jsou umírající tradice a výsady členů prominentního rodu monarchie. Doba pokročila a ani relativně velká obliba královské rodiny u veřejnosti nedokáže zastavit přirozené rovnostářství, které je předpokladem tzv. moderních demokratických společností.
A není bez zajímavosti, že hlavními hybateli proti zavedeným pořádkům jsou právě princ William (32) a jeho choť Kate Middleton (33). Chtějí žít jako normální moderní lidé a ne jako výstavní chovná zvěř v zooparku, byť luxusně vybaveném. A to přidělává vrásky nejen prababičce Alžbětě, ale všem royalistům, kteří tuší příchod doby, kdy jejich falešné výsady upadnou v zapomnění a budou se muset bez zvláštních privilegií zapojit do občanského života. Třeba i chodit do zaměstnání, jako to dobrovolně činí William.
A ještě jedna věc. Právě tento "antikrálovský" trend uvnitř panovnické dynastie by se dal vnímat jako určitou výhrou moderních hodnot, bohužel vykoupenou smrtí princezny Diany (†36). Nebýt tragické matčiny smrti a nelidského chování otce Charlese, možná by dnes budoucí král uvažoval jinak. Takže všechno zlé je pro něco dobré?



Přečtěte si
maestro.kuk
17. 5. 2015 • 17:29

To ano, tohle je už fakt síla.

hermanka
17. 5. 2015 • 16:26

Když chtějí žít jako normální lidi,tak ať makají a vydělají si na to . Jsou to příživníci,tak ať sedle toho řídí

pravlast
17. 5. 2015 • 15:09

Pavucinka-super myšlenky-Charles byl nevěrný a kdopak je otcem prince Harryho?

pavucinka
17. 5. 2015 • 11:51

no já to se sestrou zažívám bohužel v reálu a nepřála bych to nikomu. Nestýkáme se, ale stačí nějaké úřední jednání. Je to na prášky..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.