Ordinace ve »slovenské« zahradě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ordinace ve »slovenské« zahradě

 (TV Nova a TV Markíza)

BRATISLAVA – Ordinace v růžové zahradě už se brzy chystá dobýt Slovensko! Místo Daniely Šinkorové a jejích kolegů ale na obrazovky našich východních sousedů míří speciální slovenská verze seriálu z gynekologického prostředí a podle nejrůznějších indicií i diváky české Ordinace překvapí úplně jiným dějem!

Nejsledovanější slovenská televize Markíza v současnosti dokončuje prvních šest dílů své vlastní verze seriálu, který se jmenuje prakticky stejně, jako u nás. »Ordinácia v ružovej záhrade« zachovává prakticky všechny hlavní postavy z Česka. I znělku Slováci převzali, Miro Žbirka ji jen přezpíval do slovenštiny. Štáb přesto slibuje, že Ordinace Markízy obsahuje oproti novácké původní verzi spoustu změn.

„Diváci se vážně nemusejí bát, že by u nás viděli věrnou kopii původní české verze. Naopak si věříme, že je příjemně překvapíme. Do příběhu jsme zakomponovali několik nových postav, dějové zápletky budou často jiné a navíc naši herci dají postavám také úplně jiný rozměr,“ řekla nám dramaturgyně seriálu Veronika Kolejáková.

Místo Daniely Šinkorové hraje například Gitu Petrovovou (na Slovensku se jmenuje Soňa Petrovičová) Zuzana Fialová a na rozdíl od kolegyně z Novy je její postava mnohem temperamentnější.

Markíza ale chystá i další překvapení. Děj její Ordinace totiž začíná o pět dílů dříve, než když startovala novácká původní verze. „V té době spolu například ještě Kamila a Petr (v české verzi Linda Rybová a David Prachař) stále ještě nebydlí a řeší, zda se opravdu sestěhují a budou fungovat jako opravdová rodina,“ láká diváky na překvapení dramaturgyně.

Letos má být odvysíláno přes padesát dílů Ordinácie a její slovenští tvůrci doufají, že budou mít stejný úspěch jako jejich čeští kolegové.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.