Kratochvílová pro Frantu Kotvu - Hejma odmítl vystoupit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kratochvílová pro Frantu Kotvu - Hejma odmítl vystoupit!

Ondřej Hejma se rozhodl na koncertu Kratochvílové, který věnovala společnému kamarádovi Kotvovi, nevystoupit.
Ondřej Hejma se rozhodl na koncertu Kratochvílové, který věnovala společnému kamarádovi Kotvovi, nevystoupit. (Aha! – Marek Pátek, ČTK)

PRAHA – Ještě ani neproběhl pohřeb, a už se okolo předčasně zemřelého kytaristy Františka Kotvy (†54) rojí dohady. Včera totiž v pražském klubu Futurum proběhl koncert na jeho počest, který pořádala Jana »Uriel« Kratochvílová (54), s níž Kotva hrál před její emigrací v legendární skupině Heval a vystupoval s ní i v posledních letech při jejích návštěvách u nás.

Podle Jany měl na včerejším koncertě hrát i Žlutý pes Ondřeje Hejmy (55), kde Kotva působil do sklonku svého života. Všechno ale nakonec dopadlo úplně jinak!

„Už jsem to obrečela, tak teď aspoň můžu Frantovi zahrát na cestu do nebe, aby tam v pořádku dorazil. Budeme ho tam totiž navigovat,“ tvrdí vážně Kratochvílová, která původně chtěla koncert pojmout jako vítání jara. „Pak ale Franta odešel, a tak jsme to pojali jako poctu právě tomuto výbornému kytaristovi,“ přiznává Jana, která přiletěla do Prahy i se svým přítelem, bubeníkem Jiřím Hrubešem z Londýna a bude u nás mít sérii koncertů.

Na hudební rozloučení pozvala i mnoho Kotvových přátel včetně legendární skupiny Žlutý pes Ondřeje Hejmy. „Ondřej nám však den před vystoupením volal, že se jim hrát nechce. Asi měli trému,“ usuzuje Uriel. Že by ostříleného klubového rockera schvátila panika před koncertem? „To je naprostá hloupost, nechci k tomu vůbec nic říkat. Snad jen to, že Franta byl náš velký kamarád,“ tvrdí smutně Hejma, který se s Kratochvílovou řadu let přátelil. Pohřeb Františka Kotvy bude v pondělí ve 12 hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.