Zuzana Kajnarová Říčařová bojovala o život: Půl hodiny ji topili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zuzana Kajnarová Říčařová bojovala o život: Půl hodiny ji topili!

Zuzanu musel herec držet za krk a škrtit ji.
Zuzanu musel herec držet za krk a škrtit ji. (Foto archiv TV Nova, ara)

Boj o holý život! Tak tohle zažila Zuzana Kajnarová Říčařová (32), která si v nedělním dílu nejsledovanějšího seriálu Policie Modrava zahrála zavražděnou učitelku. Před kamerou ji půl hodiny doopravdy topili ve vaně. Herečka prožívala to, co utopenec před smrtí.

Při scénách pod vodou nešlo využít dublérku, proto musela jít herečka s kůží na trh. „Točili v jedné vilce na Kašperských Horách, kde bydlela postava učitelky, kterou hrála Zuzana Kajnarová Říčařová,“ popsal režisér Jaroslav Soukup (68) místo seriálové vraždy z 12. dílu s názvem Pohřešovaná. Topení ve vaně se natáčelo víc než půl hodiny, pro herečku to bylo nejen fyzicky ale i psychicky velmi náročné. „Pod vodou se zabírala z různých uhlů a topení se několikrát opakovalo. Nepříjemnou scénu si opravdu užila,“ dodal.


U konce
 s dechem
A protože šlo o velmi riskantní natáčení, musel se pro ni vymyslet i záchranný signál. „Aby nebyla v nebezpečí života, byli jsme domluveni, že když už nebude moct vydržet s dechem, plácne herce, který ji topí. A to skutečně fungovalo,“ svěřil se režisér. Je  štěstí, že se jí nic nestalo. Kajnarová se k natáčení nevyjádřila, do uzávěrky tohoto vydání měla vypnutý telefon. Hororová vražda jako z majora Zemana
Jaké je to umírat pod vodou, si v sedmdesátých letech vyzkoušel i Karel Hlušička (90). V seriálu Třicet případů majora Zemana jej ve vaně topil Petr Haničinec (†77). „Byl to nejstrašnější zážitek z celého natáčení. A to i přesto, že jsem se normálně potápěl a dokázal pod vodou dlouho zadržet dech. Když jste položeni na znak hlavou dolů pod vodu, tak se začnete opravdu topit. Myslel jsem, že mě Haničinec utopí opravdu,“ svěřil se herec deníku Aha! po čtyřiceti letech.



Přečtěte si
mekanikk
11. 5. 2015 • 19:28

Oxallis-spring1-keepsmiling atd. ty přeci nikomu nic nezávidíš peněz máš dostatek a cestuješ po celém světě Zřejmě rentiérka Kdy se chystáš někam odletět? Např Thajsko či NY jsou tvé oblíbené destinace

jity
11. 5. 2015 • 09:42

No ono těm hercům mnohdy není vůbec co závidět. Včera dávala druhý díl Fotografa a pan Roden si tam také asi užil nepříjemných scén. Líbat někomu zadek jako vrata a ještě vést úchylné řeči.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.