Hana Heřmánková otevřeně: Jak jí smrt sestry Dany Vávrové změnila život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hana Heřmánková otevřeně: Jak jí smrt sestry Dany Vávrové změnila život!

Hana Heřmánková a Dana Vávrová
Hana Heřmánková a Dana Vávrová (Aha! - Karel Kopáč, ara)

Dělily je čtyři roky, což je v dětském věku hodně na to, aby si dobře rozuměly. Teprve s počátkem dospělosti k sobě našly tu správnou cestu, kdy mohly usednout ke stolu a pořádně si pokecat. Jenže osud jim vyměřil jen omezený čas. Dana Vávrová, mladší sestra Hany Vávrové - Heřmánkové (52), zemřela na rakovinu, když jí bylo 41 let. Vzpomínky ale zůstaly…

„Vyrůstaly jsme spolu. Tatínek měl stejně jako ten Karlův (myslí otce manžela Karla Heřmánka – pozn. redakce) dvě zaměstnání a maminka chodila do práce na půl sedmou, takže já jako starší jsem Danu všude vodila, doprovázela, vyzvedávala,“ vzpomíná v rozhovoru pro časopis Instinkt Heřmánková, která říká, že pro ni byla Dana nejdůležitějším člověkem.

S dospíváním se ale jejich cesty celkem logicky rozešly. Zatímco za Hankou začali běhat kluci, Dana byla pořád ještě malá holka. „Je to velký rozdíl, když je jedné holce šestnáct a druhé dvanáct,“ tvrdí Hana, podle které si společných chvil nejvíc užily o něco později – když Dana začala točit v zahraničí a Hana za ní jezdila.

Byly jsme spolu jen samy dvě v Mnichově, ona tam samozřejmě měla dozor,“ říká Heřmánková, podle které byl dozor její sestry nastrčený tajnou bezpečností, a možná dodnes existují někde záznamy, co tenkrát dělaly a s kým si povídaly.

Později jak Dana, tak Hana založily rodiny, ale zůstaly ve spojení. Netušily však , že zanedlouho už nebudou mít možnost se vídat. „Dneska vidím, že bohužel jsme se vídaly méně, než jsme mohly. Jenomže člověk neodhadne, kolik má vyměřeno času,“ řekla Instinktu Heřmánková. „Prošvihly jsme toho tolik. Ta ohromná ztráta, která nás potkala, nás poznamenala. Spoustu věcí jsem přehodnotila, dívám se na něj jinak. Co se zdá důležité, za extra důležité nepovažuji,“ uzavřela neveselé povídání manželka herce Karla Heřmánka.



Přečtěte si
drobenakulata
8. 5. 2015 • 22:23

a co ji mame litovat je to vypelichana slepice

babapsi
8. 5. 2015 • 09:29

nakonec ze sebe protekční heřmánková, která pracovala v TV za hluboké totality ještě udělá disidentku ! Ale tak to u těchto lidí je! Nechutné! "Zaměstnána v divadle svého manžela" ani neznala repertoár, samozřejmě je si jistá, že jí vše projde ! FUJ !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.