Slavný filmový herec přejel autem pětici spících mužů! Jednoho zabil, tři zmrzačil. Míří do kriminálu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Slavný filmový herec přejel autem pětici spících mužů! Jednoho zabil, tři zmrzačil. Míří do kriminálu...

Herec má roztočeno několik filmů. Asi už je nedokončí.
Herec má roztočeno několik filmů. Asi už je nedokončí. (EPA)

Indický soud dnes poslal na pět let do vězení bollywoodskou hvězdu Salmana Khána, který v roce 2002 automobilem přejel skupinu pěti mužů spících na chodníku. Jednoho z nich usmrtil, tři zranil vážně a jednoho lehce, uvedla agentura Reuters.

Soud trestný čin klasifikoval jako zaviněné usmrcení. Hrdina mnoha filmů Khán tvrdil, že za volantem tehdy seděl jeho řidič, podle soudce se ale prokázalo, že řídil on a navíc byl v tu dobu pod vlivem alkoholu, takže ztratil kontrolu nad autem. Soud se vlekl více než 12 let.

Podle analytiků se herec proti rozsudku určitě odvolá, a proces se tak povleče další roky.

Devětačtyřicetiletý Salman Khán patří k nejpopulárnějším bollywoodským hercům a za svou sedmadvacetiletou kariéru natočil více než 90 filmů. Před jeho domem se dnes shromáždil dav lidí včetně novinářů, kteří sledovali jeho odjezd k soudu.

Verdikt s obavami očekávali jak hercovi fanoušci, tak i bollywoodští filmoví tvůrci. Khán má totiž v současné době roztočených několik dalších filmů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.