Princeznička Kate a Williama konečně dostala jméno! A sázkové kanceláře počítají ztráty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Princeznička Kate a Williama konečně dostala jméno! A sázkové kanceláře počítají ztráty

Princeznička už má své jméno!
Princeznička už má své jméno! (Foto: ara)

Konečně má jméno! Princezna z Cambridge, která se narodila tuto sobotu, už má jméno. Sázkaři se radují, sázkové kanceláře už tolik ne. Celkem nejmladší člen královské rodiny dostal hned tři jména - ta, která vsadila celá řada tipérů…

Svět krátce po šestnácté hodině odpolední obletěla tato zpráva: princezna se jmenuje Charlotte Elizabeth Diana! Stručné oznámení, které v sobě ale skrývá mnohem víc.

Podle prvních informací se vévoda a vévodkyně z Cambridge rozhodli pro toto jméno krátce po narození princezny. Proč ho hned nezveřejnili? Nejprve musel hrdý otec William o svém rozhodnutí promluvit s královnou Alžbětou II. (89). Musel tak učinit osobně a je to výraz jeho nejhlubší úcty k vladařce. Teprve pak mohlo být jméno zveřejněno Kinsingtonským palácem.

Proč právě tato tři jména? Charlotte je ženská variace jména Charles (Williamův otec a princeznin dědeček). Snad shodou náhod jde i o prostřední jméno Katiny sestry Pippy (31), tedy tety princezny. Elizabet (česky Alžběta) je po prababičce (Královně) a Diana po babičce (Williamova matka a princeznina zesnulé babička (†36)).

Nad touto kombinací prý ale příliš nejásají sázkové kanceláře, pro řadu z nich může tato kombinace znamenat, že budou muset vyplácet vysoké výhry - sázkaři totiž na tato tři jména sázeli nejvíc.

 



Přečtěte si
ararat
4. 5. 2015 • 22:14

ty jsi ještě hloupoučká...jak ji budou říkat nevím ale má šlechtický původ..tam jsou jiné tradice pim pim

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.