Jirešová měla nehodu: Po třech týdnech plánování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jirešová měla nehodu: Po třech týdnech plánování!

Nejakčnější scéna seriálu!
Nejakčnější scéna seriálu! (Foto: TV Nova)

Tři týdny příprav, pět minut strachu a kaskadér v ohrožení života. Tak by se dala popsat nejakčnější scéna seriálu Policie Modrava, při které se natáčela dramatická bouračka herečky Ivany Jirešové (37).

„Příprava autonehody byla hodně dlouhá. Natáčení se plánovalo tři týdny před samotnou scénou a celou akci zajišťoval kaskadér Luděk Jelen,“ prozradil deníku Aha! režisér Jaroslav Soukup (68) vznik dílu Čertův mlýn, který TV Nova poprvé vysílá už zítra večer.

„Na místě byli i hasiči a sanitka. Postavila se plošina, díky které auto vyletělo do vzduchu, a pro maximální bezpečí nebyl v nádrži skoro žádný benzin. Kdyby ho tam bylo víc, mohlo by to bouchnout,“ popsal režisér s tím, že na natáčení bylo vyhrazeno půl dne a scéna se musela povést napoprvé.

Proto se točilo hned několika kamerami. „Jako první šly na řadu scény přímo s Ivanou Jirešovou, než auto vyletí ze silnice. Poslední záběr byl ten, jak auto s kaskadérem vyletí. Příprava záběru trvala hodinu a půl, natočilo se to ani ne za pět minut,“ zavzpomínal režisér.

Jak se dělá vrak
Kaskadér musel v autobazaru sehnat podobné auto, protože to, kterým v seriálu jezdila herečka, bylo jen zapůjčené. Kaskadér z něj vyházel sedačky a celé auto zevnitř vyztužil trubkami, aby se po otočení nepromáčkla střecha a neohrozila ho na životě.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.