První dáma Ivana Zemanová dnes 50. narozeniny! Jak se změnila a co o ní nevíte? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

První dáma Ivana Zemanová dnes 50. narozeniny! Jak se změnila a co o ní nevíte?

Fotografie
Fotografie (internal)

Skromná a na první pohled nenápadná první dáma Ivana Zemanová si získala mnohem více sympatií, než její manžel. Aktivně se zajímá o charitu, objíždí republiku a poskytuje rozhovory. Soukromí si však nadále chrání.

Původně pracovala Ivana Zemanová jako úřednice a jenom nerada se chopila role první dámy. Dosud ostatně nemá toto oslovení ráda. Zemanová, rozená Bednarčíková, se narodila v Novém Městě na Moravě. Její otec Pavel Bednarčík byl politický vězeň. Byl dokonce poslán do uranových dolů v Jáchymově. Po propuštění se seznámil s Anastázií Plánkovou pracující na poště. Společně měli nejdříve syna Petra, o čtyři roky později se jim narodila dcera Ivana.

Zemanová vystudovala gymnázium a posléze se vrhla i na vysokoškolská studia. V roce 1990 ale studium na Masarykově univerzitě přerušila. Kvůli tomu, aby se mohla stát sekretářkou Miloše Zemana. Nakonec jejich pracovní vztah přerostl do milostného. Už těhotná si v srpnu 1993 brala nynějšího prezidenta, na začátku roku 1994 se jim narodila dcera Kateřina.

Kromě povinností první manželky je Ivaninou největší vášní její pejsek Darcy. O tom dokáže mluvit ve všech rozhovorech a prozradila dokonce, že má na Hradě velkého psího kámoše – s jezevčíkem Karlem si prezidentský retrívr hraje už dva roky.

Autor:  mpa

Přečtěte si
dandova
27. 3. 2017 • 09:58

Žila svůj život, a najednou tohle. To nas...e.

mnpv
26. 2. 2016 • 16:52

Nezajímavá šedá myš. Žádné charisma. Proto se bude líbit, taková hodně obyčejná ženská.

lalia
16. 6. 2015 • 10:04

aratat-ty kráso,neumíš ocenit člověka jako takového.Jsi hodně plitká osoba.

ararat
5. 5. 2015 • 08:18

mě nezajímá že tobě vadí můj názor,prostě je to tak a je mi opravdu ukradené co TY si zrovna myslíš o mém názoru,neboj přejde ti pár let a budeš měnit názory jen co si natlučeš

ararat
5. 5. 2015 • 07:22

no je vidět že vše bereš osobně a máš z dnešní doby komplexy a také to vypovídá a tvé sklíčenosti...mě by teda nikdy nenapadlo,že se první dáma směje,aby měla druhá strana pocit,že se vysmívá lidem...to je opravdu zvláštní názor..to nevím kde jsi na tohle přišla,přeci se nebude tvářit jak kakabus a bude mít na tváři smajlík jako že ji vadí být první dámo..ale chtěla bych vidět třeba právě vás jak by jste se tvářily právě vy

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.