Knížák pálí ostrými: Sprostá slova o Havlové i dalších! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Knížák pálí ostrými: Sprostá slova o Havlové i dalších!

Milan Knížák se ve své knize nehezky opřel do Dagmar Havlové.
Milan Knížák se ve své knize nehezky opřel do Dagmar Havlové. (Foto: Aha! - Martin Sekanina, ČTK, koláž Ahaonline.cz)

Stále kontroverzní! Profesor AVU a bývalý šéf Národní galerie Milan Knížák (75) na sebe umí upozornit i ve věku, kdy většina jeho vrstevníků chodí tak maximálně krmit labutě na nábřeží. Jednou je to soudním sporem s Davidem Černým o to, kdo je vlastně čů..k, podruhé milostným poměrem se svou o 50 let mladší studentkou nebo skandálními výroky zaznamenanými v jeho nové knize 25 let v pichlavém sametu.

Minulý týden vydal novou knihu a neušetřil vůbec nikoho! Milan Knížák se vždy rád řadil mezi provokatéry, ať jako umělec, tak jako funkcionář. Proto jediní, kdo z jeho "palebného pole" unikli, jsou zesnulý bývalý ministr kultury Pavel Dostál (†62) a přítel Václav Klaus (73). Jinak nikdo, a nejtvrdší hodnocení si vysloužila bývalá první dáma Dagmar Havlová (62), i když jejího manžela Václava Havla (†75) také zrovna nešetří.


"Václav Havel je tragickou figurou našich současných dějin," tvrdí Knížák s tím, že bývalý prezident požehnal všem intrikám, které dodnes hýbou naší politickou scénou. O Klausovi si to však nemyslí. A následně o paní Dagmar tvrdí, že je zlatokopka: "Oženil se s totalitní hvězdičkou Dášou Veškrnovou. Kéž by to byla láska, ale ona si jen dobře políčila a hrozně jí vadilo, že onemocněl a vypadl z politického hřiště."
Nit suchou nenechává ani na současném prezidentovi: "Zeman nám ukazuje, jaké to je, když se prezidentem stane plebejec. Zatím byly všechny Zemanovy prezidentské projevy hloupé."  Stejně nevybíravě se vyjadřuje Knížák o souputnících ze světa umění. Drsně to odskákala dobrodinka umění Meda Mládková. "Českou hrdinkou nového tisíciletí, mediálně velebenou, se stala vypočítavá, nečestná a prolhaná paní Mládková, údajně Meda. U Mládkové se snoubí chorobná lhavost s chorobami pokročilého věku," nešetří Knížák uznalou stařenku.
S negativními odezvami na svou osobu Milan Knížák počítá, ale zároveň si z nich jako správný egocentrista nic nedělá, když říká: "Většina těch protestů byly prázdné floskule o ničem. Na to nehodlám reagovat, ať mi najdou konkrétní chybu a já ji rád uznám."



Přečtěte si
bella.
1. 5. 2015 • 23:43

mekanikk=mord

mekanikk
1. 5. 2015 • 18:36

ty raději uvař mekovi rizoto nebo padej do fitka ty hvězdo a raději nemudruj mimochodem ty už se nesrdíčkuješ coby mek? Vážíš si Knížáka? chápu...povahově je ti je velmi podobný, nadutý, arogantní, přesvědčený sám o sobě jak je dobrý...Taková jsi i ty, ale stejně jsi BELMEK.

ararat
1. 5. 2015 • 07:02

bella.dono, to je v pořádku,to jsi mě opravdu zase a opět potěšila

bella.
1. 5. 2015 • 01:08

ararat nemohu googlovat tvoje myšlenkové pochody ani tvoje podivné představy o významu slov

ararat
30. 4. 2015 • 17:17

ta hoď přes sebe deku a už budeš schovaná

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.