Vdova po Kodetovi (†67) Soňa: Po jeho smrti udělala všechny věci, které jí on zakazoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vdova po Kodetovi (†67) Soňa: Po jeho smrti udělala všechny věci, které jí on zakazoval!

Po smrti Jiřího Kodeta začala jeho žena Soňa žít opravdu naplno.
Po smrti Jiřího Kodeta začala jeho žena Soňa žít opravdu naplno. (Aha! - Martin Přibyl, Martin Pekárek)

Žiju život po životě! To o sobě prohlašuje vdova po herecké legendě Jiřím Kodetovi (†67), od jehož smrti uplyne v červnu už deset let. „Kdyby manžel žil, tak jsem nevystudovala vysokou školu a nejela do Číny. Byla bych hlavně s ním doma,“ tvrdí Soňa Kodetová (70), kterou manžel nechtěl nikam pouštět.

„V mládí jsem nemohla studovat z různých rodinných důvodů. Pak už na to nebyl čas, a navíc se mi ani nechtělo,“ svěřila deníku Aha! paní Soňa, která v roce 2012 získala magisterský titul v oboru veřejná správa. „Po manželově smrti bylo studium nastartováním jiných životních zkušeností,“ řekla maminka herečky Báry Kodetové (44).

Díky své diplomové prácí zabývající se veřejnou správou v Čínské lidové republice začala také cestovat. „Byla jsem dvakrát v Číně, celkově jsem tam strávila dva měsíce a procestovala ji skoro celou,“ zavzpomínala vdova po herci, která si tak plní jeden ze svých snů. „Letos jedu do Mongolska! A k sedmdesátinám, které jsem oslavila minulý týden, jsem dostala letenku do New Yorku. Takže si letos ještě takhle pocestuju,“ těší se Soňa Kodetová.

Kromě cestování se Soňa Kodetová věnuje psaní a politice. V roce 2012 vydala vzpomínkovou knížku na svého manžela »Ty a já na miskách vah« a o rok později kandidovala za ODS ve volbách do Poslanecké sněmovny. „Chci napsat ještě nějakou knížku a prosadit nějaké zákony,“ prozradila Aha! na středečním křtu knihy Když se lidi povedou..., do níž přispěla svou vzpomínkou na Jiřího Kodeta.



Přečtěte si
jity
25. 4. 2015 • 18:59

Kodet svoji první manželku mlátil a dokonce i před tchýní, tato se mu nedala mlátit? Zřejmě ne a nebo Kodet trochu zmírnil.

mekanik
25. 4. 2015 • 10:44

baba chytla třetí mízu

defakto
24. 4. 2015 • 23:44

..... bába si vlastně libuje , že jí manžel umřel a že si může dělat co chce ! ..... studuje , cestuje po světě , ale to všechno dělá jenom pro to , aby si ji opět někdo všiml a mněl o ní zájem !

majojo
24. 4. 2015 • 20:19

Mezi námi, on pan Kodet nebyl nijak vynikajícíé herec, tak béčková kvalita, stejně jako většina potomků Budilova rodu. Ale měl hezký vzhle a typ pro určité role, tak je dostával. A díky svému veřejně proklamovanému antikomunismu dostal i ten metál. A navíc to byl hnidopich, takže proč by si baba, kterou tolik let tejral, něco málo neužila?

wernerovamagdalena
24. 4. 2015 • 19:14

Není to tak drahé, byli jsme tam i s dětmi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.