Pohřeb Grosse (†45): Tajný vzkaz dceři! Vdova pochopila, ostatní ne... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Pohřeb Grosse (†45): Tajný vzkaz dceři! Vdova pochopila, ostatní ne...

Pohřeb Stanislava Grosse (†45), kamarádi vynášejí rakev s ostatky expreiméra.
Pohřeb Stanislava Grosse (†45), kamarádi vynášejí rakev s ostatky expreiméra. (Foto Aha!: Zbyněk Pecák, David Malík, ara)

Miloval Spící slunce, ústřední píseň z filmu Britannic, a snil o tom, že ji jednou jeho mladší dcera Natálie (12) zazpívá jako velká hvězda z koncertních pódií. Stanislava Grosse (†45) také tóny zmíněné skladby včera doprovodily na jeho poslední cestě z tohoto světa na pražském Vyšehradě.

S bývalým premiérem, který podlehl zákeřné chorobě, se včera do kapitulního chrámu sv. apoštolů Petra a Pavla na Vyšehradě přišly rozloučit desítky lidí. 

Poté, co nejmladšímu premiérovi v české historii dala sbohem veřejnost včetně premiéra Bohuslava Sobotky (43) nebo expremiéra Jana Fischera (64), se svatostánek proměnil v nedobytnou pevnost. Vdova Šárka Grossová (45), dcery Denisa (17) a Natálie (12) a nejbližší okruh rodiny se chtěli se zemřelým rozloučit komorně.

Slova útěchy pronesl nad rakví ozdobené věncem z bílých růží a stuhou s nápisem »Tatínkovi Deniska a Natálka « zvlášť přivezený kněz a pietní atmosféru umocnila hudba. Nejprve Ave Maria a potom slavná píseň Erica Claptona Tears in Heaven, kterou zoufalý hudebník napsal poté, co jeho čtyřletý syn vypadl z 53. patra newyorského mrakodrapu. Pak zaznělo symbolické připomenutí snu Stanislava Grosse, něco jako příslib splnění posledního přání. Z reproduktorů se ozval soundtrack z filmu Britannic. Gross si přál, aby jednou tuhle píseň zazpívala před tisíci posluchači jeho dcera Natálka.

Protože už teď patří mezi muzikálové hvězdy a zazářila v několika muzikálech včetně aktuálního Mýdlového prince, je velmi pravděpodobné, že tohle se na rozdíl od jiných tužeb expremiérovi splní. I když on už to neuslyší...



Přečtěte si
zzapp
24. 4. 2015 • 01:36

spring1.... no to je super! vtipné. Veš Krnová!!! Nejlepší a nejvtipnější příspěvek roku. Opravdu oceňuji.

zzapp
24. 4. 2015 • 01:33

REDAKCE...zablokujte opět pavel219..evolution !!! děkujeme

zzapp
24. 4. 2015 • 01:32

a jéjé...pavel219 evolution je opět zde...

alusinek
23. 4. 2015 • 16:57

Nevím proč tu Blesk dává stále nové informace o Grossovi.Čteme to tu už týden a stále se něco rozebírá.Nechte ho už spát,každý si o něm svůj úsudek udělal a zda budou jeho dcery schopné to ukáže čas.Už se nic stejně nezmění,za ty zlodějiny měl být potrestaný za života,nyní už je na vše pozdě.Kolikpak je jich takových ve vládě a stejně se jim nic nestane.Obyčejné lidi by soudili,ale takové bohužel ne.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.