Hvězda Modravy Norisová: Tvrdé příkazy a omezení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda Modravy Norisová: Tvrdé příkazy a omezení!

Soňa Norisová jako drsná kriminalistka.
Soňa Norisová jako drsná kriminalistka.  (Foto TV Nova)

Kdyby se volila soutěž o nejhezčí seriálovou kriminalistku, aspirantkou na vítězství by byla Soňa Norisová (41) alias kapitánka Jana Vinická ze seriálu Policie Modrava. Diváky okouzlila nejen její sympatická vizáž, ale i to, jak chodí oblékaná. A to přitom divoká šumavská příroda moc příležitostí pro módní výstřelky nenabídla.

Kdo určuje, jak bude oblékaná? Proč není víc sexy, když je to tak krásná ženská? I tohle už řeší diváci nejsledovanějšího novodobého seriálu (přes 2,2 mil. diváků týdně).

Džíny, triko, sako, sportovní mikina a taška přes rameno. Žádné šperky, vysoké podpatky, co noblesní dámy rády nosí… Jediným, ehm, doplňkem byly tu a tam gumové rukavice.

Šatník Soni Norisové v roli kapitánky byl zkrátka prostý. Nicméně na půvabu jí to neubralo. „Vím, jak lidé na Šumavě chodí oblíkaní, proto jsem měl jasnou představu, co by kapitánka Vinická měla mít na sobě. Takže nic křiklavého. Sázeli jsme na přirozenost, obyčejnost. Zkrátka, aby oblečením nevyčnívala nad ostatními,“ prozradil režisér Jaroslav Soukup.

„Tím, že má postava často vyrážela řešit případy do terénu, dalo se předpokládat, že bude vyladěna do sportovně elegantního oblečení,“ poznamenala k tomu herečka.
Jak ale záviděla kolegům, kteří během natáčení mohli nosit jednu uniformu a nemuseli řešit každodenní střídání kostýmů, si jen málokdo umí představit. „To ale k tomu prostě patří,“ pokrčila rameny.

Celkovou vizáž netvoří pouze oblečení, ale i účes. Ani v tomto případě se nejednalo o žádné extravagance. „Mně se zdálo dobré, kdyby se s vlasy vždycky trochu něco udělalo, ale pan režisér Jaroslav Soukup to nemá rád. Byl proti. Říkal, že mi musí být vidět do tváře,“ prozradila Norisová.

Naopak Jaroslava Stránská (45) coby strážmistryně Lucie Krásenská směla ukázat pěkné nohy. „Ptala jsem se pana režiséra, zda bych neměla mít místo sukně spíše kalhoty, což okamžitě zavrhl. Prý, že mám hezké nohy, tak je mám ukázat. Také jsem musela mít ohon, protože nemá rád rozpuštěné vlasy,“ doplnila s úsměvem.

Policejní uniformy jsou 20 let staré

Nosil je už major Maisner v Byl jednou jeden Polda a patří režiséru Soukupovi Režisér seriálu Policie Modrava Jaroslav Soukup (68) natočil celou řadu filmů, které ve své době trhaly divácké rekordy a dodnes se pravidelně vysílají. Po revoluci si sedm svých filmů dokonce sám produkoval. Vzhledem k tomu, že mu po každém natáčení zůstávaly kostýmy, zařídil si svůj vlastní »fundus «.

Jak pak se mu nyní hodily uniformy z natáčení bláznivé trilogie Byl jednou jeden polda, kterými vybavil i policejní stanici v seriálové Modravě. „Nejedná se tudíž o nejnovější uniformy, které v současné době muži zákona nosí. Ale z vlastní zkušenosti vím, že s jejich půjčením bývá obvykle velký problém, proto jsme to vyřešili takto,“ prozradil Nedělnímu Aha! režisér Jaroslav Soukup



Autor:  David Laštovka

Přečtěte si
bella.
19. 4. 2015 • 22:24

Seriál neznám, herečku neznám, ale na fotkách mi připomíná nejvyšší státní zástupkyni Bradáčovou

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.