Herectví evidentně přeje dlouhověkosti: Princové stále v kondici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herectví evidentně přeje dlouhověkosti: Princové stále v kondici!

Miloš Nesvadba a Lubomír Lipský se mají čile k světu!
Miloš Nesvadba a Lubomír Lipský se mají čile k světu!  (Foto Aha! – Petr Novotný, Karel Kopáč)

 Neuvěřitelné. Mají na hřbetě už 9 křížkůé a jsou pořád čilí. Řeč je o Lubomíru Lipském, který by dnes měl mít na dortu 92 svíček a čerstvém devadesátníku Miloši Nesvadbovi. Oba se nesmazatelně zapsali do povědomí jako princové. Nesvadba v Pyšné princezně jako princ ze Země zacházejícího slunce. A Lipský v Byl jednou jeden král jako princ Chrabrý.

Nesvadba měl celý život dvě lásky: herectví a malování. „Vzorem mi byli Ladislav Pešek a Josef Lada,“ přiznává jubilant. Devadesátka ho nijak neděsí. „Maminka mé ženy, která s námi bydlela, se dožila skoro stovky. Navíc jsem nikdy moc nestonal,,“ říká s úsměvem. V pátek odpoledne se sešla celá rodina. Synové Michal (57) a Martin (55), jejich potomci a manželky. S kyticí přišel popřát i ředitel Zlaté kapličky, kde Nesvadba celý život působil, Jan Burian (56).

Lipský přiznává, že se ve stáří nevyžívá. „Je to nejobtížnější část života, s mládím bych to vůbec nesrovnával. Naštěstí jsem v baráku obklopený samými mladými lidmi. Už jsem dvojitý pradědeček,“ pochlubil se herec spokojeně. Přežil dva bratry – Dalibora (†17) a Oldřicha (†62).

V pátek oslavil osmdesátku malíř a ilustrátor Jiří Šalamoun, který dal podobu legendárnímu Maxipsu Fíkovi.



Přečtěte si
mandat
19. 4. 2015 • 22:25

Co je to za nadpis ???????????????????? kolik zemrelo mladych hercu a vy tady pisete takovy nesmysl. Lipsky je uz pres 30 let neschopny, Nesvadba snad je na tom trochu lepe a vy tady delate z toho senzaci.Jo,kdyby jeste behali treba mataron,nebo byli jinak aktivni,tak by to sedelo,ale v jejich pripade to jste se sekli.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.